« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Събота ще е ден без автомобили в парка на „Минерални бани“

Петото издание на националния фолклорен фестивал "Хоро се вие край лазурния бряг" събира на една сцена близо 1000 изпълнители от цялата страна. Надпяването ще се проведе тази събота, 1 юни, в местността за отдих в парк "Минерални бани" при ТК "Акве Калиде" от 13:00 до 18:00 часа. 25 гостуващи групи ще представят народни танци, песни и традиционна кухня от различни региони на България. За провеждането на фолклорния празник се въвежда специална организация в района на парк "Минерални бани". Спазването на наложените правила ще позволи безпроблемното придвижване и провеждане на събитието. Първи юни в Бургас ще бъде обявен за ден без автомобили. По тази причина в района, където ще се проведе концертът, ще се допускат само пешеходци. За участниците и гостите на празника, които ще пътуват до мястото на събитието с автомобилите си, ще бъдат осигурени зони за паркиране. Автомобилите ще спират в крайните десни ленти по посока на движението по улица "Александър Стамболийски" /от главния път Бургас - Айтос до ТК "Акве Калиде"/, на кръговия пътен възел при ТК "Акве Калиде" и в близкия паркинг в дясно от кръговото движение. На няколко места в района ще има полицейски патрули, които ще указват как да се извършва придвижването на посетителите и гостуващите групи. В зоната, където ще е разположена сцената, масите за пикник ще се ползват от представителите на гостуващите фолклорни групи. Посетителите ще може да ползват парковите съоръжения и барбекюта в страничните зони. Организаторите призовават хората, които ще посетят фолклорния концерт, да носят със себе си пособия за отсядане на открито като постелки, столчета, преносими масички и други. Организатори на събитието са Община Бургас, Военен клуб "Бургас" и Фолклорен танцов клуб "Лазур" при ВК "Бургас".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 167
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 185
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 155
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 188
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 162
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.