Търсят се 4000 пластмасови бутилки от 1,5 л. за арт инсталация в Морската градина

Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата в Морската градина. Това ще се случи в 17:30 ч. на 31 май, като част от фестивала "Рециклирай с фантазия", организиран от Община Бургас по повод "Европейския ден на морето" и "Зелени дни в Бургас". Арт инсталацията с размери 8 на 10 м. е дело на бургаския творец и председател на Дружеството на художниците в града - Добрин Вътев. Всеки, който желае да допринесе за декорацията на "рибата", може да се включи в кампанията на Община Бургас "Дни без пластмасови бутилки", като събере пластмасови бутилки и ги занесе в най-близкия мобилен пункт за разделно събиране или дойде на място до сърф базата на 31 май (петък). При по-голямо количество можете да се обадите на телефони 0896809038 или 0888009366, за да заявите тяхното извозване. Преди предаване на събраните бутилки - направете снимка и я изпратете на е-мейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или публикувайте в социалните мрежи с хаштаг #PlasticFreeBurgas. Първите трима, събрали най-големи количества, ще получат награди на 1 юни. Фестивалът "Рециклирай с фантазия" на 31 май и 1 юни 2019 г. обхваща събития на различни места в Бургас - остров Света Анастасия, експоцентър "Флора", Културен център "Морско казино", Морската градина и други. В програмата са включени множество информационни кампании, демонстрации, арт работилници и игри за деца, елитна изложба на автори с творби от рециклирани материали, поставяне на арт инсталации, насърчаващи разделното събиране, ревю с дизайнерски рокли от рециклирани материали и хаус парти. Програма - https://www.facebook.com/events/2352943581654864/.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 45
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 98
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 89
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 128
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 115
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.