Звездата на българското кино Мариан Вълев - Куката идва за Бургас филм фестивал

Звездата на българското кино, актьорът и режисьорът Мариан Вълев - Куката потвърди своето участие в четвъртото издание на BIFF в Бургас. Това се случи дни след премиерата на режисьорския му дебют "Лошо момиче" и след представянето на лентата на Московския международен филмов фестивал. Обичаният актьор идва през юли за да проведе уъркшоп по актьорско майсторство. Курсът ще провокира всички изкушени да се занимават с актьорско майсторство, режисура, театър и кино. От позицията си на сценарист на филм, Мариан Вълев ще сподели личния си опит за създаване на персонажи, които правят историята истинска и вълнуваща, и ще наблегне върху работата на актьора при изграждане на силен и органичен образ. Посредством практически задачи участниците ще имат възможност да задълбочат уменията си и да разработят инструментариума на добрия актьор, от който да черпят при развиването на характер за пиеса или филм. Всички, които се запишат за уркшопа първо ще се научат да предизвикват себе си и да си служат с най-ценния похват на актьора - въображението. За информация и записване за мастер класа на Мариан Вълев: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Мариан Вълев е роден на 11 април 1969 г. във Варна. Той е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на професор Енчо Халачев през 1993 г. Първият филм, в който се снима, е "Граница". След това заминава за чужбина. Живял и работил е в Европа - Италия, Германия, Финландия, както и в САЩ. Участва във филмите "Смъртоносна Надпревара 4", в "Отвъд Анархията" (2018) - Мъртвеца, във "В името на краля" (2014), в "Корпус за бързо реагиране" (2012) - г-н Георгиев, в "Кецове" (2011), в сериала "Под прикритие" (2011-2016) - Росен Гацов - Куката, в "Лов на дребни хищници" (2010) - Синатра, в "Граница" (1994) - Красавецът. Ролята, с която печели зрителска любов и става популярен, е Росен Гацов - Куката в сериала "Под прикритие". През 2019 година Вълев представи своя сценариен дебют - "Лошо момиче". Международният филмов фестивал - Бургас ще радва любителите на киното на познатите бургаски локации - Открита сцена "Охлюва" и Културен център "Морско казино" от 19-25 юли. Събитието се организира от Eleven Twelve в партньорство с Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 197
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 182
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 191
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 281
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 251
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.