Бургас посреща вкусовете на Южна Корея на 17 и 18 май

7 и 18 май са дните, в които Бургас ще бъде домакин на двудневен фестивал, представящ културата на Южна Корея. Мястото на събитието е площада пред Пантеона в Морската градина. В рамките на фестивалните дни бургазлии и гости на града ще имат възможността да опитат вкуса на корейската кухня, да играят корейски традиционни игри, да танцуват К-поп и още много други изненади. Специални гости ще бъдат прочути корейски готвачи, който ще приготвят специалитети за дегустация. Концертната част ще бъде открита от Ансамбъла "Со Йънг Самулнори" в изпълнение на корейска фолклорна музика с традиционни ударни инструменти. Националният отбор по таекуондо на България ще демонстрира основните техники на източното бойно изкуство, развило се в Корея. С помощта на танцова формация "Токсик" К-поп ритмите ще завладеят Приморския парк и ще вдигнат градуса на настроението. Събитията се организират от Посолството на Република Южна Корея и Община Бургас с помощта на Корейска фондация. Входът е свободен! "Дни на Южна Корея" е първият кулинарно-културен фестивал от поредицата събития, посветени на културата на други държави, които Община Бургас ще организира тази година. Културния си колорит ще покажат още Русия, Португалия, Италия, Армения, Чехия и Китай. Като съпътстващо събитие към "Дни на Южна Корея", на 26 май в Летния театър, от 18.00 часа, ще се проведе концерт на U-Angel Voice и вокален състав "Фортисимо". Посетителите ще могат да се насладят на забележителни класически, традиционни и съвременни мелодии, изпълнени от младия, но много талантлив корейски мъжки хор. След като момчетата обират овациите на световната сцена и след тяхното успешно гостуване в България през 2018 г., те отново са тук, за да вдъхновят и бургаската публика. Специален гост на този концерт е вокалният ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 76
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 73
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 73
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 88
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.