Осем отбора от страната ще участват в Националния брейк денс турнир

Осем отбора ще вземат участие във второто издание на Националния брейк денс турнир в Бургас, който ще се проведе на 30 март от 19.00 часа в Културния дом на Нефтохимика. Това са отбори от 5 до 8 деца на възраст до 16 години от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас. Изпълненията ще бъдат оценявани от световноизвестни съдии. Bboy Nasso или BAYAZID MOULOUD NACIM от Франция е танцьор и хореограф от 17 години и е първият съдия, който представяме в състезанието. Роден е в Сен Етиен, Франция, носител на множество награди и титли, сред които шампион на Франция за 2013 г. и финалист в Red Bull BC One през 2016 г. Bgirl Dora или DORA ESZTER AITNER от Унгария започва да танцува през 1997 г. брейкинг, има множество участия в семинари и покани като съдия, главно в Европа. Българският представител в триото жури е Bboy EF One или ПЕТЪР КОСТОВСКИ. Започва да танцува от 1988 г. В периода 1990-1999 г. се занимава с Breaking, ElectricBoogaloo/ Popping, участва в национални турнири и печели голяма част от тях като солов изпълнител и заедно със групата си ElectricForce Crew, a в последствие /1999 до 2007/ съc второто поколение ElectricForce Crew и на международната сцена. Основоположник на клуб "ElectricForce". Турнирът се организира от Младежки културен център, Община Бургас, брейк клуб "Black Style" и инициативата "Бургас харесва младите". "BATTLE TIME" е състезание насочено към развитието на брейк денс в България и стимулиране на деца и групи до 16-годишна възраст. Събитието е подкрепено от радио "MIXX", "Радио 1", радио "Power FM", БНР, Общинско радио "Гласът на Бургас", телевизия "RN", радио "Мая" и вестник "Компас". Билети за брейк турнира ще се продават на касите на НХК от 25 март.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 89
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 99
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 102
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 138
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 115
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.