Отваря първия у нас завод за ръчно направена италианска паста

В Бургас ще отвори врати първото у нас предприятие за ръчно направена италианска паста. Инвеститор е компанията "Maviglia", стартирала през 1985 г. като малка семейна фирма. С времето тя се разраства и днес заема лидерски позиции в производството на прясна паста в Белгия и Холандия. "Maviglia" вече закупи 9 декара от индустриалната зона край град Българово. Прогнозната инвестиция е за около 5 милиона лева. Компанията обяви, че ще стартира с 10 работника, с опция да ги увеличи до 40. Нейният интерес към Бургас е продиктуван от стратегическото географско разположение на града и качествените зърнени култури, които произвежда регионът. Това не е единствената нова италианска инвестиция тук. Отново в индустриалната зона край Българово стартираха подготвителните дейности по изграждане на производствената база на компанията "Стратежия", която е производител на детайли за обувната промишленост. През март там ще отвори врати също така центърът за търговия и сервиз на селскостопанска техника на фирма "Мегатрон". В процес на проектиране са базите на "Интерагри България" АД, "Генчев Агри" ООД и Панайот Пейчев ЕООД. "Интерагри" инвестира в търговска и сервизна база за селскостопанска техника, "Генчев Агри" в складова база за селскостопанска продукция, а Панайот Пейчев ЕООД в производство на тръби за водопроводни, канализационни, газопреносни мрежи и складова база. Интерес към индустриалната зона в Българово е проявила и фирмата "Уником Болкан" EООД. Нейното намерение е да изгради база за производство на игри и детски играчки върху терен от 6 декара. Междувременно се запълни капацитетът на Промишлена зона "Север". Там заработиха десетки малки и средни предприятия, други са в процес на изграждане. Зоната в Българово е с площ 111 декара и скоро ще бъде запълнена също. Така че Община Бургас планира развитието на следващи две индустриални зони - "Юг" край к-с "Меден рудник" и най-голямата като размер, около 3000 декара, близо до село Равнец.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 13
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 90
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 78
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 121
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 108
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.