Отмениха грипната епидемия в област Бургас

Грипната епидемия на територията на област Бургас се отменя от днес - 01 февруари 2019. Това реши на свое заседание днес Областният щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания при областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков. По данни на Регионална здравна инспекция (РЗИ) се наблюдава значителен спад в нивата на заболелите и тенденция за нормализиране на обстановката. За период от четири дни (28 януари - 31 януари 2019) е регистрирана заболеваемост при 225 случая от наблюдаваното население, като прогнозата до края на седмицата е нивата да стигнат под епидемичните, дори под предепидемичните стойности. За сравнение, през първите четири дни на изминалата седмица (21.01-24.01.2019) случаите бяха 370, което наложи удължаване на грипната епидемия. Процентът на отсъстващите ученици е от 8% до 19 % за различните общини. Обобщен за област Бургас процентът отсъстващи е 11 % - наполовина спрямо стойностите в началото на епидемията. Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания взе решение за отмяна на всички противоепидемични и ограничителни мерки, свързани с обявената на територията на област Бургас епидемия. В болничните заведения където се лекуват хора с усложнения обаче, ръководството има възможност, по преценка на рисковете, да запази част от мерките. От СБАЛ по пневмо-фтизиатрични заболявания (Белодробната болница) информираха, че с вътрешна Заповед ще продължат ограничаването на свиждания до пълно нормализиране на обстановката.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 11
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 19
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 19
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 34
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.

Криминалисти на ОДМВР-Разград задържаха извършители на кражби от активни трасета в мрежата на телекомуникационна компания

  • 28 Мар 2024
  • 25
рестът е осъществен с активното съдействие на ОДМВР-Търговище и Шумен под ръководството на ГДНП