« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Задържаха поръчителя и багеристите, унищожили дюните на Смокиня

Трима души са задържани за унищожаването на защитените дюни до къмпинг Смокиня, за което съобщи музикантът Васил Гюров, публикувал снимки от мястото. "Установена е самоличността на багеристите. Те са обяснили, че са наети от трето лице. Така е задържан и поръчителят", съобщи тази сутрин на живо в ефира на Нова телевизия Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Тя уточни, че поръчителят е от Бургас, но отказа да съобщи неговата самоличност. Той отричал да има нещо общо, въпреки че извършителите - мъже от местно село, хванати на място на дюните, разказали, че той им е платил, за да го направят. "Те са обяснили, че са наети от трето лице. Получили са 1000 лева за услугата. А лицето твърди, че е собственик на имота, в които са осъществени действията, но не ги е наемал. Налице са противоречия в техните твърдения. Твърди, че не е знаел, че някой е извършвал тези действия, което за нас е доста нелогично на този етап", каза още Арнаудова. По думите й категорично се касае за разрушаване на дюни. "Това е за нас защитена територия, а унищожаването й представлява престъпление от общ характер. Стартирано е наказателно производство", заяви тя, като уточни, че тримата са задържани за 24 часа. Говорителката на Сотир Цацаров подчерта, че е намерен и багерът, който е бил укрит в района. Междувременно концесионерът на плажа коментира в живо включване от там, че няма представа кой е извършил посегателството. Той увери, че на 6 януари - Богоявление, всичко с дюните било наред. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 342
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 434
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 316
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 409
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 354
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.