« февруари 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Наградиха победителите в конкурса „Моите приятели от друг етнос“

Авторите на най-добрите творби в конкурса "Моите приятели от друг етнос" бяха наградени за своя талант и активна дейност. Конкурсът е част от Проект за безвъзмездна финансова помощ  BG05M2OP001-3.002-0040 "Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас ", Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Зам.-кметът Йорданка Ананиева представи постигнатите резултати по проекта. По време на неговото реализиране са създадени 6 клуба "Говоря и пиша на български език" и 6 клуба "Приятели на книгата" в 6 основни училища. Допълнително обучение по български език и литература са преминали над 170 ученици, в това число 79 принадлежащи към маргинализирани групи. Проведени са над 2400 часа допълнителна подготовка. В навечерието на 24 май и на 1 ноември са проведени три състезания - "Говоря и пиша на български език" и три състезания - "Приятели на книгата". При изпълнението на проекта са реализирани и следните резултати: Допълнителни занимания със застрашени от отпадане от училище ученици - Изградени и работещи 8 клуба "Краезнание" и 8 клуба "Спорт" в шест основни и две професионални училища, партньори по проекта; Допълнителни занятия с над 320 ученици, застрашени от отпадане от училище; Проведени над 1250 часа допълнителни занимания по краезнание и 1100 часа допълнителни занимания по спорт; Проведени 3 състедания по краезнание "Моят роден край" и 2 спортни състезания "Спортуваме заедно" 1.    Осигуряване на психологическа подкрепа за учениците от училищата партньори - назначени двама психолози, които работят по график във всички училища -партньори. 2.    Подкрепа за продължаване на образованието в гимназиалния етап и за успешно завършване на средно образование Създадени и работещи 6 клуба "Бъдеща професия" в 6 основни училища, партньори по проекта; Създадени и работещи три занимални за самоподготовка в професионалните гимнации, партньори по проекта; Проведена Конференция на тема "Професионалното образование- шанс за по- добра социализация и реализация за учениците от етническите малцинства" 3.    Работа с родителите Създадени 6 клуба "Активен родител" в кв. Банево, кв. Горно Езерово, кв. Долно Езерово, кв. Рудник, с. Маринка, гр. Българово; Проведени изложби "Сръчни ръце" в 6 основни училища. Проведени 18 публични лекциина тема "Образователна интеграция чрез приемане на различието - въздействие за изграждане на личността" и "Различни ли са различните"; 4.    Преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност Конкурс за детска рисунка на тема "Моите приятели от друг етнос" три издания Три издания в рамките на проекта на градски хепанинг за Деня на толерантността; Историческа лектория с обществена дискусия "Етносите в Бургас от древността до наши дни".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Прокуратурата разкри кои са руснаците опитали да убият Емилиян Гебрев

  • 21 Фев 2020
  • 346
Софийската градска прокуратура разкри самоличността на тримата руски граждани, срещу които бяха повдигнати задочно обвинения за опита за убийство на Емилиян Гебрев, Христо Гебрев и служителят в тяхната фирма Валентин Тахчиев.

Руското разузнаване: САЩ започнаха антируска кампания в Европа, България е епицентър

  • 21 Фев 2020
  • 283
Спецслужбите на САЩ разгърнаха в Източна Европа кампания срещу добросъседските отношения с Русия и неин епицентър е България. Това заяви за ТАСС говорителят на руското разузнаване Сергей Иванов.

Испанската полиция пред "Сега": Има разследване срещу Бойко Борисов

  • 21 Фев 2020
  • 315
Скандалът с луксозната къща в Барселона, към която се предполага, че отношение има премиерът Бойко Борисов, се разгоря с нова сила. "Срещу премиера Бойко Борисов се води разследване, но тъй като то не е приключило, не можем да дадем повече информация".

Без споразумение за бюджета на ЕС, лидерите ще преговарят отново

  • 21 Фев 2020
  • 265
Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз засега не успяха да постигнат споразумение за бюджета на общността за периода 2021-2027 г. и работата на извънредната среща на високо равнище ще бъде възобновена сутринта.

Най-рано в края на април ще има ваксина срещу коронавируса

  • 21 Фев 2020
  • 262
Китайските учени не по-рано от април ще могат да подготвят ваксина срещу коронавируса, съобщи Bulgaria ON AIR.