« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Наградиха победителите в конкурса „Моите приятели от друг етнос“

Авторите на най-добрите творби в конкурса "Моите приятели от друг етнос" бяха наградени за своя талант и активна дейност. Конкурсът е част от Проект за безвъзмездна финансова помощ  BG05M2OP001-3.002-0040 "Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас ", Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Зам.-кметът Йорданка Ананиева представи постигнатите резултати по проекта. По време на неговото реализиране са създадени 6 клуба "Говоря и пиша на български език" и 6 клуба "Приятели на книгата" в 6 основни училища. Допълнително обучение по български език и литература са преминали над 170 ученици, в това число 79 принадлежащи към маргинализирани групи. Проведени са над 2400 часа допълнителна подготовка. В навечерието на 24 май и на 1 ноември са проведени три състезания - "Говоря и пиша на български език" и три състезания - "Приятели на книгата". При изпълнението на проекта са реализирани и следните резултати: Допълнителни занимания със застрашени от отпадане от училище ученици - Изградени и работещи 8 клуба "Краезнание" и 8 клуба "Спорт" в шест основни и две професионални училища, партньори по проекта; Допълнителни занятия с над 320 ученици, застрашени от отпадане от училище; Проведени над 1250 часа допълнителни занимания по краезнание и 1100 часа допълнителни занимания по спорт; Проведени 3 състедания по краезнание "Моят роден край" и 2 спортни състезания "Спортуваме заедно" 1.    Осигуряване на психологическа подкрепа за учениците от училищата партньори - назначени двама психолози, които работят по график във всички училища -партньори. 2.    Подкрепа за продължаване на образованието в гимназиалния етап и за успешно завършване на средно образование Създадени и работещи 6 клуба "Бъдеща професия" в 6 основни училища, партньори по проекта; Създадени и работещи три занимални за самоподготовка в професионалните гимнации, партньори по проекта; Проведена Конференция на тема "Професионалното образование- шанс за по- добра социализация и реализация за учениците от етническите малцинства" 3.    Работа с родителите Създадени 6 клуба "Активен родител" в кв. Банево, кв. Горно Езерово, кв. Долно Езерово, кв. Рудник, с. Маринка, гр. Българово; Проведени изложби "Сръчни ръце" в 6 основни училища. Проведени 18 публични лекциина тема "Образователна интеграция чрез приемане на различието - въздействие за изграждане на личността" и "Различни ли са различните"; 4.    Преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност Конкурс за детска рисунка на тема "Моите приятели от друг етнос" три издания Три издания в рамките на проекта на градски хепанинг за Деня на толерантността; Историческа лектория с обществена дискусия "Етносите в Бургас от древността до наши дни".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Стефан Данаилов приет по спешност в бургаска болница, сменят му тазобедрена става

  • 20 Авг 2019
  • 113
Бившият министър на културата и народен артист Стефан Данаилов е приет в бургаската многопрофилна болница „Бургасмед” със счупена тазобедрена става, съобщиха за Dir.bg от пресцентъра на здравното заведение.

Забраняват на болниците да изискват доплащане от пациентите

  • 20 Авг 2019
  • 90
Забраняват на лечебните заведения да изискват или приемат доплащане за оказваната от тях медицинска помощ, извън гарантираната от бюджета на НЗОК. Това става ясно от промените, предложени от МЗ в проекта на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, цитирани от Offnews.bg.

Плащаме между 100 и 500 лв. за технически паспорт на домовете ни

  • 20 Авг 2019
  • 158
Ще плащаме между 100 и 500 лв. за технически паспорт на домовете ни. До 2022 г. всички сгради трябва да имат документ дали са изправни и да си платят за това, съобщава Нова тв.

Изобилие на розово фламинго в Атанасовско езеро

  • 19 Авг 2019
  • 201
Това лято, птиците и туристите по морето сякаш са се наговорили. Въпреки слабия сезон през юни и юли, сега - през август и двете групи са в своя апогей. Атанасовско езеро се е превърнало в привлекателно място за близки и далечни гости.

Ватерполисти от Сърбия и Грузия пристигат за Купа Бургас

  • 19 Авг 2019
  • 163
Два грузински, един сръбски и два български отбора ще участват в традиционния за града ни международен турнир по водна топка за Купа Бургас.