Започва кампания за предотвратяване на пожари в домовете

Службата по пожарна безопасност и Община Бургас започват съвместна кампания за предотвратяване на пожари в домовете. Поводът за това е започналият отоплителен сезон и повишената опасност от инциденти. Най-честите причини за тях са неправилното използване на печки с твърдо гориво и непочистените комини на жилищните сгради. Сред застрашените от възникването на пожари в домовете са възрастните и самотни хора. Затова кампанията на Служба "Пожарна и аварийна безопасност" е насочена именно към тях. Служителите от социалния патронаж при доставянето на храната ще дават на възрастните хора и информационна брошура. В нея са вписани няколко правила за използване на отоплителните уреди. В брошурата са посочени следните съвети: Ползвайте само стандартни отоплителни уреди и електрически прибори! Не претоварвайте електрическите инсталации и не подсилвайте изгорелите предпазители. Подменете ги с нови! Не оставяйте без контрол печки с твърдо, течно и газово гориво, както и включени електрически уреди! Печките с твърдо и течно гориво включвайте само в стандартни комини. Поставяйте ги на отстояние от горими материали най-малко 80 сантиметра, а тръбите им на отстояние най-малко 50 сантиметра. Когато подовата конструкция е горима, поставяйте отоплителните уреди върху негорима подложка! Не разпалвайте печките на твърдо гориво с горими течности! Сгурта изхвърляйте, след като се убедите, че е напълно загасена! Комините и димоотводните тръби се почистват от сажди и отлагания в началото на отоплителния сезон и периодично при необходимост. Информационни брошури с посочените правила за безопасност ще бъдат раздавани във всички пенсионерски клубове. Това не е единствената кампания, която се води за предотвратяването на пожари в домовете. Бургас е сред първите градове, в които са монтирани датчици за известяване при опасност от пожар.  

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

БАН с официална позиция срещу руския опит да бъде присвоено Кирило-Методиевото дело

  • 27 Май 2020
  • 70
БАН излезе с официална позиция относно със скандала с изложбата на Руския културен център в София преди 24 май, която представи Кирил и Методий като реформатори на славянската азбука, създатели на църковнославянския език и първи разпространители на грамотност и просвещение в Русия.

Велоалеята до „Крайморие“ ще продължи с пасарелка над хълма след „Пода“

  • 27 Май 2020
  • 89
Община Бургас намери подходящо техническо решение за продължение на велоалеята до квартал Крайморие. С днешна дата са изградени 4 километра от нея - до орнитоложкия център "Пода".

€500 млрд. за възраждането на ЕС - с грантове и заеми

  • 27 Май 2020
  • 87
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи днес на извънредна сесия на Европейския парламент в Брюксел ново предложение за бюджета на ЕС до 2027 година.

С матури ще се кандидатства в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 27 Май 2020
  • 109
Оценките от държавните зрелостни изпити, които предстои да държат дванадесетокласниците, ще бъдат вход за кандидатстване в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, реши академичното ръководство.

Нова заповед на Ананиев, с която отпадат още въведени забрани

  • 27 Май 2020
  • 118
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради COVID-19, съобщиха от здравното ведомство. Съгласно заповедта, считано от 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия.