„Елха на доброто“ събира подаръци за деца в нужда

За трета поредна година кампанията „Елха на доброто“ ще събира подаръци за деца в нужда. Коледното дръвче е разположено традиционно във фоайето на Областна администрация Бургас. През 2018-та призивът е за приоритетно подпомагане на семейства с бебета, чрез дарения на адаптирани млека, храни и памперси. Заедно с тях желаещите да се присъединят към благородната кауза могат да оставят под елхата дрехи и играчки. Кампанията набира голяма популярност, като през миналия декември над 100 празнични пакета зарадваха хората в нужда. Инициативата е на Областния координационен механизъм по деинституционализация на деца (ОКМД). Същият работи с най-уязвимите групи граждани, като за четири години е успял да подпомогне десетки деца и семейства в риск. Началото на кампанията беше обявено по-време на последното за 2018 година заседание на Механизма, който символично заседава в Деня на християнското семейство. Гости на заседанието бяха 23 приемни майки от общините Бургас, Карнобат и Средец. Дамите споделиха постигнатите успехи в отглеждането и възпитанието на децата, както и очерталите се нужди в цялостната грижа за децата в приемните семейства. Пред заместник областния управител и председател на ОКМД Севдалина Турманова майките представиха вижданията си за развитие на приемната грижа, необходимостта от обучения, които да подготвят желаещите приемни семейства и да ги направят по подготвени. Сред основните партньори на ОКМД са жените от „Зонта клуб Бургас”. Сдружението е и сред най-големите дарители на превърналата се в традиция кампания „Елха на доброто”. И през настоящата година членовете на ОДКМ и жените от „Зонта клуб Бургас” ще се включат активно в осигуряването на празнични пакети в помощ на най-уязвимите социални групи. Всеки, който желае да се присъедини към благородния им жест може да го направи в периода от 1-ви  до 23-ти декември, когато под елхата във фоайето на Областна администрация Бургас ще се събират подаръци за семействата в риск

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 107
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 116
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 118
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 155
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 130
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.