„Меден рудник“ отбелязва своя празник с голям концерт и много изненади за малки и големи

В събота, 15 септември, най-големият бургаски комплекс - "Меден рудник", ще отбележи своя празник с музика, танци и много настроение. Програмата започва в 10.30 часа пред блок 128 със забавления за децата, които ще бъдат зарадвани с много игри, аниматори и изпълненията на DJ Иван Тодоров и детска вокална група "Изгревчета" при читалище "Изгрев 1909". В 12.00 часа в двора на ОУ "Найден Геров" ще бъде традиционното поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на основателите на "Меден рудник", а от 16.00 часа ще се надпяват и надиграват детски школи и самодейни състави, които ще бъдат последвани от изпълненията на ансамбъл "Странджа". Кулминацията на празника ще бъде големият фолклорен концерт, който ще започне от 18.00 часа, с участието на оркестър "Стралджа" с ръководител Матьо Добрев и странджанските народни певци Жечка Сланинкова, Ваня Дженезова, Катя Георгиева, Цветелина и Панайот Стойчеви. В неделя, 16 септември, на паркинга пред блок 128 от 10.00 часа ще се проведе турнир по борба с участието на млади таланти и доказали се бургаски и национални състезатели. Тази година поводите за празнуване са два, тъй като народно читалище "Паисий Хилендарски 1928" чества своя 90-годишен юбилей. Читалището е основано през 1928 година от родолюбивите жители на тогавашното село Карабаир. Нарекли са го "Пробуда", а през 1936 година се основава и библиотеката към читалището. През 1980 година, когато вече селото става квартал на Бургас, се налага името на читалището да се промени на "Паисий Хилендарски" като амбицията му през годините е била да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното културно пространство. Празникът на Меден рудник се провежда с финансовата подкрепа на Община Бургас, съвместно с народно читалище "Паисий Хилендарски 1928" и Инициативен граждански комитет.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 47
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 98
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 89
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 128
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 115
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.