« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

НАП Бургас иззе компютърна информация от 59 обекта

След предварително наблюдение и селекция, екипи на НАП Бургас извършиха внезапни проверки и копираха информацията от софтуерите на 59 търговски обекта – ресторанти, барове, магазини за хранителни стоки и складове за търговия на едро и дребно. Органите по приходите проверяват за двойно счетоводство и умишлено укриване на обороти с цел значително намаляване размера на дължимите данъци и осигуровки.
По цялото Южно Черноморие продължава засиленият контрол на НАП Бургас по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на активния летен сезон. За първите 20 дни на месец август са извършени 1253 проверки, при които са съставени 297 акта. Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност. Също от началото на м.август 2211 обекта са поставени под наблюдение от териториалната стурктура на приходната агенция чрез дистанционната връзка на фискалните устройства с НАП като общият им брой до момента от началото на лятната кампания надхвърля 6 000.
„Контролните действия освен дисциплиниращ ефект, показват и стремеж от страна на бизнеса в посока спазване на данъчните правила и закони. Наблюдаваме как много от фирмите промениха поведението си в посока коректност към фиска, а това е и една от основните цели на лятната кампания на приходната агенция. Основания за притеснения и то сериозни, трябва да имат обаче всички, които умишлено укриват данъци и осигуровки и те ще усетят цялата строгост на закона”, коментира контролните действия, териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева. Сред резултатите от лятната кампания на НАП са още и значителен ръст на оборотите и на фактурирането на едро към туроператори и търговски обекти, извършващи дейност по Черноморието.
От приходното ведомство в морския град уточниха, че спрямо нарушаващите данъчните закони, освен издаването на актове и наказателни постановления, ще се предприемат и ревизионни действия. Те ще бъдат насочени не само към дружествата, но и към техните собственици, които ще бъдат проверявани и за съответствия между доходи и имущество.
Във фокуса на данъчните през месец август са и близо 100 хотела, които се проверяват по отношение на трудови договори на наетия персонал, предоставянето на допълнителни услуги, сключени договори с туроператори, отдаване на прилежащи обекти. Засиленият данъчен контрол по Южното Черноморие ще продължи и през месец септември.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 206
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 198
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 183
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 351
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 351
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.