Областният управител на Бургас: Напълно спрян е течът на мазут край Созопол

Напълно спрян е течът на мазут, ще са необходими около два месеца за цялостното му изпомпване от потъналия кораб. Това съобщи пред „Фокус“ областният управител на Бургас Вълчо Чолаков за разлива на мазут о потъналия кораб „Мопанг“ край Созопол. Чолаков обясни, че по време на вчерашния оглед водолазите са успели да затапят с чопове абсолютно всички пробойни и в момента течът е спрян напълно. „Правят се изчисления за разходите, които ще са необходими – и финансови, и като човешки ресурс, и като време, и като специализирана механизация. По предварителни разчети ще са необходими два месеца да се изпомпи цялото гориво от кораба, като се има предвид, че не може да се работи денонощно. Поради тази причина времето ще е малко по-дълго“, обясни той. Чолаков уточни, че в понеделник ще свика щаб в областната администрация. „На база на подробния анализ, който фирмите ще изготвят, ще вземем окончателно решение. Тогава ще станат ясни и по-подробните детайли на самата операция“, каза още той. Агенция Фокус

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 71
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 71
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 115
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.