« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връчват голямата награда „Христо Фотев“ в понеделник

Победителят в шестото издание на Националния конкурс за поезия "Христо Фотев" ще получи официално своята награда на специална церемония. Тя ще се проведе на 26 март, понеделник, от 18:00 часа в Държавен куклен театър - Бургас.   В конкурса със свои произведения участваха 70 български поети, а творбите са издадени през последните две години. След прецизен подбор номинации за наградата получиха Александър Секулов, Александър Христов, Милка Стоянова, Петър Чухов и Пламен Дойнов. Петимата автори бяха определени от жури в състав: Ваньо Вълчев - поет от Бургаската писателска общност, почетен гражданин на Бургас; Иван Гранитски от Съюза на българските писатели; Митко Новков от Сдружението на български писатели; Росен Друмев от Бургаската писателска общност и носител на наградата "Христо Фотев"; Веселин Пренеров - председател на Комисия по култура към Общински съвет - Бургас. По традиция награденият автор получава пластика "Перо" от Съюза на българските писатели. Тя е дело на скулптора Валери Желязков. Тази година журито учреди две съпътстващи награди - на авторите събрали най-много гласове след носителя на голямата награда. Церемонията по награждаването ще бъде предшествана от спектакъла "И аз вървя срещу легендата за себе си" с участието на актьорите Стоян Памуков и Юри Ангелов от ДТ "А. Будевска" и наградените ученици от рецитаторския конкурс "Стиховете на Фотев". Конкурсът, посветен на големия бургаски поет, се организира от Община Бургас, Съюза на българските писатели, Сдружението на български писатели, Министерството на културата и Сдружение "Бургаска писателска общност".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 259
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 275
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 269
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 246
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение