С хепънинг за ученици Бургас ще отбележи Международния ден на влажните зони

По повод Международния ден на влажните зони, Фондация "Виа Понтика", в партньорство с Община Бургас, ще организира ученически хепънинг в аулата на Бургаски свободен университет.

Заради обявената грипна ваканция събитието ще се проведе 09 февруари от 14:00 до 16:00 часа. Темата на тазгодишното отбелязване е "Влажни зони за устойчиво градско развитие", а в Бургас то ще протече с конкурс за есе, за талисман на еко резерват "Бургаско езеро", както и мини тренинг с ученици от 4 до 11 клас от СУ "Константин Петканов", посветен на градските влажни зони и техния принос за устойчивото градско развитие.

За най-добрите има осигурени предметни награди. Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари, с цел да напомни за голямото значение на влажните зони за човечеството и планетата. На тази дата е подписана Рамсарската конвенция за влажните зони през 1971 г. Световният ден на влажните зони е отбелязан за първи път през 1997 г. Бургаското езеро е Рамсарско място от 2001 г.
ПРОГРАМА

Дата: 02.02.2018 г. /петък/ Начало/край: 14.00 - 16.00 ч.
Място на провеждане на събитието: Бургаски свободен университет
Брой ученици: около 60 (4, 5, 11 клас)

13:45 - 14:00 - Посрещане на гости и участници

14:00 - 14:10 - Откриване на събитието, обявяване на гостите Кратък анонс от ученик, относно участието в събитието

14:10 - 14:40 - Обявяване на инициативи, свързани със събитието и кратка програма Конкурси на тема - обявени предварително и класирани участници:

1. Конкурс на тема: талисман на еко резерват "Бургаско езеро" - под формата на слоган и рисунка с размер А-3 2. Есе на тема "Моята зелена Планета - ценна земя на влажните зони" - темата на есето се обявява предварително, оценява се от учител и от организаторите и най-добрите три се представят пред аудиторията от авторите - ученици

14:40 - 15:00 - Водещ на тренинга - кратко представяне на програмата и организация на участниците по групи. Децата се разделят на групи и се задават темите за участие в АРТ събитие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 38
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 60
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас