« април 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Фотоизложба пренася в столицата солта, птиците и езерата от Бургас

Фотоизложбата „Пера и Езера” пренася лятната атмосфера от брега на Черно море върху Моста на влюбените в София от 1 до 14 август включително. В разгара на лятната ваканция софиянци, останали в столицата и гостите на града ще усетят соления мирис на Черноморското крайбрежие и ще бъдат погалени от перата на десетки видове птици, които се срещат там, благодарение на 58-те фотоси от изложбата. С пакетче морска сол, добита от Атанасовското езеро, разположено в пределите на модерния Бургас, ще бъдат посрещани на Моста на влюбените всички посетители на изложбата в деня на нейното откриване – 1 август 2016 г. Фотоизложбата „Пера и Езера” се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) по проект „Солта на живота” LIFE+, изпълняван от Българска Фондация Биоразнообразие, в партньорство с БДЗП и Черноморски солници АД. Уникални гледки от българската природа ще бъдат представени на моста до Националния дворец на културата в продължение на две седмици. Снимките от изложбата показват на публиката единственото езеро у нас - Атанасовското, чийто води стават пурпурни през летните месеци, когато от тях започва да се извлича „бялото злато“ – солта. Фотосите разказват приказката за солта, която се случва тук вече повече от 106 години. Във фокуса на фотографите, представящи творби в изложбата, попада и още едно неповторимо и запазено място от нашата природа – защитена местност „Пода” край Бургас, стопанисвана от Българското дружество за защита на птиците. Разкрита е красотата им от птичи поглед чрез кадри заснети с дрон и мотоделтапланер. Подбрани са и удивителни кадри от дивата природа на България заснети от любители и професионални фотографи. Това са предимно снимки на птици, за заснемането на които е необходимо добро познаване на поведението на видовете, на местата, които обитават, както и огромна доза търпение и любов към пернатите представители на живия свят. Всички снимки във фотоизложбата „Пера и Езера” са безвъзмездно предоставени от техните автори, за да може красотата и богатството, с което са прочути по всички краища на света Атанасовското езеро и защитена местност „Пода”, да докоснат по лесен и достъпен начин повече хора и в България. И ако видяното в изложбата предизвика интерес у тях да посетят двете влажни зони, окичили се с множество международни отличия. Част от снимките, които ще бъдат представени на Моста на влюбените в София са отличени в проведения през 2015 г. фотоконкурс „Бургас – солта, птиците и хората”, организиран от БДЗП, Сдружение Фото Куб „Осмо изкуство” и туристическа агенция „Стил Травел” в рамките на проект „Солта на живота”, LIFE+, които все още могат да се видят и в центъра на Бургас на пл.Тройката.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

  • 20 Апр 2021
  • 22
Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация

Бургас се подготвя за туристическия сезон, вижте програмата от тематични уикенди

  • 20 Апр 2021
  • 22
Бургас гледа с очакване и позитивизъм към началото на туристически сезон 2021.

Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми при ползване на админстративни услуги

  • 20 Апр 2021
  • 26
Общинска администрация спечели финансиране за подобряване условията на труд и обслужване на жителите и гостите на града.

Специализирано обучение за педагогически специалисти ще се проведе в Бургас

  • 20 Апр 2021
  • 28
На 21 април Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе специализирано обучение

Най-малките ватерполисти от КВТ "Арена Бургас" се класираха за суперфинал

  • 20 Апр 2021
  • 31
Отлично представяне на квалификационния турнир от Държавното първенство по водна топка за U13 във Варна записаха младите надежди от КВТ "Арена Бургас".