« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нов градски стадион за 6 милиона изграждат в Бургас

Община Бургас ще инвестира 6 милиона лева в изграждането на нов стадион. Той ще се намира в парк „Изгрев“ до комплекс Славейков, на мястото на бившия плувен комплекс. В момента там се изгражда нов басейн с тенис кортове. Съществуваше и проект за изграждане на малка футболна база – стадион за 1200 седящи места с административна сграда. Този проект обаче е променен, като според новите планове ще има вече стадион за 3500 зрителски места, тренировъчен терен, съблекални, паркинг и обслужваща база. Целта е там да се провеждат професионални футболни срещи. Първоначално се планираше тази инвестиция да бъде насочена към стадиона в Долно Езерово, но плановете на общината се промениха. За да бъде изградена новата база, ще бъдат „отхапани“ още няколко декара от парк Изгрев. До този ход се стига след като двата стадиона на територията на Бургас са собственост на търговски дружества и тяхната експлоатация е проблемна. Стадион Черноморец е в плачевно състояние, а за Лазур се искат непонятно високи наеми. Вече е подготвена и докладна записка, която ще бъде обсъждана на сесията на местния парламент през следващия месец. Парите ще бъдат осигурени чрез заем и от бюджета на община Бургас. Това ще бъде нещо като нов градски стадион на Бургас

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

С четири медала се върнаха байкърите на ШОР ИНВЕЙДЪРС от Тетевен

  • 09 Юли 2020
  • 45
С тринадесет състезатели по планинско колоездене в дисциплината спускане се явиха бургаските колоездачи на първото състезание от българските даунхил серии за деца и юноши.

София Филм Фест на брега се завръща през октомври

  • 09 Юли 2020
  • 43
18-ото издание на София Филм Фест на брега ще се проведе от 1 до 9 октомври 2020г. в Бургас. Това съобщиха организаторите на бургаското издание на феста с художествен ръководител проф. Георги Дюлгеров.

Общината изгони от Бургас пореден ромски катун

  • 09 Юли 2020
  • 47
Седмица след предишна подобна акция, Община Бургас изгони пореден ромски катун. Той беше започнал да се разполага на обичайното любимо закътано място - близо до ж.к. "Славейков", край железопътната линия и бившата зеленчукова борса.

ДАНС отне достъпа до секретна информация на Пламен Узунов и Илия Милушев

  • 09 Юли 2020
  • 45
Съобщението гласи, че от днес, въз основа осъществяване на законово регламентираните функции на Държавна агенция „Национална сигурност”, са връчени Отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето И.М. и Отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето П.У.

Запалиха статуя на Мелания Тръмп в Словения

  • 09 Юли 2020
  • 50
Дървената фигура на първата дама на САЩ близо до родния й град Севница в Словения е била подпалена още в нощта на 4 юли, когато американците празнуват Деня на независимостта.