« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Успешно стартира Лятната IT Академия, организирана от Община Бургас

Днес стартираха занятията за младежи, записани в Лятната IT Академия, организирана от Община Бургас по инициатива на кмета Димитър Николов. Интересът е голям. Сформирани са шест групи, запълнени с ученици на възраст 13 - 18 години и студенти.

Учениците ще овладяват основи на програмирането С ++, Уеб / графичен дизайн и Уебпрограмиране, а студентите - Въведение в Java и разработване на Web приложения. Преподавателите са доказани специалисти от ПМГ "Акад. Н. Обрешков", БСУ и Университет "Проф. Д-р Асен Златаров".

В края на курса - 12 август - всички участници ще получат сертификати за придобитите умения. Те се 50 ученици и близо 30 студенти. Община Бургас благодари за съдействието на ректорите на двата университета, както и на директора на Търговска гимназия, които предоставиха добре оборудвани компютърни зали за занятията.

Обучението е абсолютно безплатно за участниците в него. Община Бургас поема организационните разходи и преподавателските хонорари за Лятната IT Академия.

Работи се с три възрастови групи:

* 7-8 клас и по-малки - Обучението е насочено в две направления:
1) Основи на програмирането С++, с цел изграждане на начални познания по програмиране и развитие на логическо мислене;
2) Уеб и графичен дизайн - с ориентация по-скоро към занимателната част на информационните и комуникационните технологии, провокация към творческо мислене;

* 9- 11 клас - курс, ориентиран към проектиране и изграждане на динамични бази от данни. Курсистите ще се учат да изработват уеб базирани приложения;

* Студенти - курсът е базиран на един от най-приложимите езици за програмиране - Java. Ориентиран е към усвояване на основни знания, необходими за изграждане на интернет и мобилни приложения.

Община Бургас инвестира съвсем целенасочено в развитието на свои млади IT специалисти. От септември тази година тя разкрива стипендиантска програма, с която ще подпомага обучението на 60 студенти с такава специалност в двата местни университета. Едновременно с това, за да не напускат града вече квалифицираните кадри, се работи активно за привличането на големи компании в областта на IT сектора тук.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За 11-ти пореден път - Национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“

  • 26 Сеп 2022
  • 123
Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.

Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”

  • 26 Сеп 2022
  • 103
Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”. Проектът се организира от фондация “Борис Христов“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г.

Бургас за пореден път ще участва в Европейската нощ на учените

  • 26 Сеп 2022
  • 113
За шестнадесети път Бургас ще стане част от Европейската нощ на учените, която тази година ще се проведе на 30 септември. Организатор на събитията в града отново е Университет "Проф. д-р Асен Златаров", в рамките на националния проект КТРИО.

С благотворителна велосипедна обиколка КОЦ – Бургас набира средства за онкоболни

  • 23 Сеп 2022
  • 599
"Покарай и помогни!“ е мотото на благотворителната инициатива на Комплексен онкологичен център - Бургас за събиране на средства, които ще се използват за закупуването на апаратура за лечение на онкоболни пациенти в Отделението по онкохирургия. Тя ще се проведе на 24 септември, събота.

Срещи и събития с големи артисти очакват Бургас от 5 до 8 октомври

  • 23 Сеп 2022
  • 455
Тази есен от 5 до 8 октомври (сряда до събота включително) Бургас, бургазлии и гостите на града ще се радват на цяла плеяда вълнуващи срещи с големи творци и тяхното изкуство. Те ще се случат в рамките на петото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест (ППАФ).