« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаски ученици преследват добро ниво на владеене на китайски език

Бургаските ученици, които изучават китайски език по желание, вече са натрупали впечатляващ запас от знания. Часовете по източния език бяха въведени миналата година в ППМГ "Акад. Никола Обрешков", СУ "Св. св. Кирил и Методий" и Търговската гимназия. Обучението се извършва в часовете по СИП и се води от две китайски преподавателки. Днес възпитаниците на Природоматематическата гимназия демонстрираха наученото през последните месеци по време на открит урок, воден от 25-годишната Ян Ли Рен. На занятието присъстваха кметът Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева. Децата показаха, че без сериозни затруднения могат да пишат, да отговарят на въпроси и да правят кратки описания на китайски език. Всеки ученик имаше за задача да разкаже за своето семейство и любимите занимания на отделните му членове. Преди да стигнат до това ниво обаче, те са отделили доста време в изучаването на символите от китайската азбука. Съвременните технологии също помагат в усвояването на езиковите знания. Чрез специално разработена програма и мултимедия се визуализира как трябва да се изписват правилно символите от азбуката и как се произнасят. "Впечатлен съм от вашите знания и се гордея с това, че бургаски ученици се справят толкова добре с изучаването на този труден език. Пожелавам ви успех." Това каза към класа кметът Димитър Николов в края на учебния час. Амбицията на Община Бургас е от следващата година се увеличи броят на децата, които изучават езика. В момента по чуждоезиковата програма се обучават 5 класа. Другата цел е в бъдеще бургаски и китайски училища да създадат общи школи, в които основният акцент ще е върху обучението по математика и информационни технологии, тъй като азиатската страна има силни традиции в развитието на тези науки. Подобно сътрудничество би било много полезно за Бургас при подготовката на кадри за IT индустрията. Някои от децата, които в момента изучават китайски език в морския град, ще имат възможността да се явят на изпит за сертификат. Той ще удостоверява притежанието на определено ниво на владеене на езика. Идеята за такъв тип обучение се роди след споразумението за изграждане на жп линията, по която да се доставят стоки от Китай през Бургас към цяла Европа. Институтът "Конфуций" осигурява квалифицирани преподаватели, а Община Бургас съдейства за осигуряването на учебния процес.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 197
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 227
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 182
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 225
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 196
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.