Кроношпан“: Пренареждахме склад, появиха се прахови частици във въздуха

Във връзка с обявените от страна на РИОСВ Бургас резултати от проведени извънредни контролни проверки, свързани със сигнали за „запрашаване и изпускане на задушливи газове от дейността на дружеството“, бихме искали да направим следното уточнение. Няма дейност или технология на територията на производствената база на „Кроношпан“ в Бургас, които да водят до изпускане на задушливи газове. Електростатичният филтър за мокра очистка на газовете свежда такава вероятност до нула и многобройните проверки през годините доказват този факт. Готови сме да окажем съдействаме за нови проверки. Наше вътрешно проучване установи, че причината за краткосрочното увеличаване на съдържанието на праховите частици в зоната около склада за дървесина на открито е „ротирането“, т.е пренареждането на количествата дървесина от площадката. В тази площадка през зимата се бяха натрупали повишени количества от суровина и в момента, в който започна тяхното транспортиране към производствените линии, се появи проблемът със запрашаването. Дървесината вече е пренаредена и няма никакви отклонения от нормите за запрашеност на въздуха. Предприети са допълнителни мерки за поддържане на дървесната площадка в състояние, което да сведе до минимум възможностите за отклонение от нормите за запрашеност при извършване на обичайната дейност в района на склада за дървесина на открито.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 7
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 46
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас