EVN в готовност за реакция при очакваното влошаване на метеорологичните условия

Общо 150 екипа на EVN България Електроразпределение са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на евентуални аварии предвид очакваното влошаване на метеорологичните условия в близките дни. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации. Кризисният щаб на компанията функционира и подготвя превантивно дейностите при очакваните тежки зимни условия. Опитът от тежки зимни ситуации със снегонавявания сочи, че основна трудност са затворените и блокирани пътища, както и невъзможният достъп до аварийните електропроводи. Предизвикателство пред аварийните екипи са обледяването на електропроводите при минусови температури, скъсването на въздушните проводници и счупени електрически стълбове (железобетонни и железорешетъчни) от паднали дървета. Като част от подготовката си EVN България Електроразпределение е позиционирало по места мобилни агрегати, техника, инструменти и материали за авариен резерв. В това число влиза и специализирана механизация – високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони. Дежурните екипи по места разполагат със снегоходки и щанги за сваляне на лед от проводници. Диспечерските центрове на EVN България осъществяват денонощен контрол и наблюдение на електроразпределителната мрежа. За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България Електроразпределение разчита и на доброто взаимодействие с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции ”Гражданска защита”. Дружеството си съдейства и с Електроенергийния системен оператор (ЕСО).  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 289
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 268
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 275
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 300
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 271
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.