« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас ще е домакин на информационна среща, посветена на енергийната ефективност

Бургас е първият град, в който ще се проведе среща дискусия относно значението на енергийните общности. Тя ще се състои на 26 септември от 19:00 до 20:30 ч. в Международния конгресен център, зала на ет. 3. В хода на кампанията предстои да бъдат проведени дискусии в Пловдив (27- ми септември 2023г.) и Димитровград (28-ми септември 2023г.). В дискусиите ще се включат експерти от Общините, организации и местни медии. Ще бъде повдигнат въпроса за Енергийните общности и възможността за тяхното създаване. От какво имаме нужда? За постигане на целите за максимално широко популяризиране на кампанията и повишаване информираността за енергийните общности и тяхното значение имаме нужда от партньори. От партньорството с Вас бихме искали възможност за отразяване на събитията във вашите канали. Ще се радваме ако се включите и в сабитията. Какво предлагаме? Надяваме се да приемете поканата, оказвайки ни подкрепа в популяризирането на събитието. Партньорството ще бъде популяризирано в публикации в социалните мрежи като бъдат споделяни всички представяния на кампанията. Какво са енергийните общности? В днешния бързо променящ се свят имаме нужда иновативни решения за справяне с належащите екологични и икономически предизвикателства. Колективните усилия на Енергийните общности представляват обещаващ път към по-устойчиво бъдеще и независимост. Енергийните общности представляват групи от хора с една обща цел – заедно да произвеждат енергия от възобновяеми източници. Те подсилват местната икономика, сплотяват хората и осигуряват независимост, без да вредят на околната среда и климата. Използвайки потенциала на възобновяеми източници като слънчева и вятърна енергия, енергийните общности си осигуряват независимост от големите производители и разпределители на електроенергия. По този начин, от просто консуматори, хората се превръщат в производители. Получената енергия могат да използват за собствени нужди, могат да я съхраняват, да я отдават обратно в електропреносната мрежа, да я продават на други потребители и дори да я даряват на енергийно бедни домакинства. Икономически, социални и екологични ползи от енергийните общности Хората могат да разпределят разходите, свързани покупката и инсталирането на дадени електрически мощности. Така от една страна печелят от по-ниските си сметки, а от друга – от продажбата на излишъците от неизползвана енергия. Ставайки част от енергийна общност вие сами управлявате производството на енергия, осигурявайки си независимост и финансова стабилност.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас ще има най-хубавата коледна елха в България

  • 04 Дек 2023
  • 272
Бургас ще посрещне предстоящите празници с най-впечатляващата елха в България. Светлините на коледното дърво, ще бъдат запалени по традиция на празника на морския град Никулден. Тогава ще грейнат и лампичките от празничната украса по улиците на града.

Подарете най-мечтания подарък за Коледа на дете или възрастен в неравностойно положение

  • 04 Дек 2023
  • 220
Кога, ако не на Рождество Христово, можете да отворите сърцето си и зарадвате някого с жест на внимание и желан подарък. Това е и целта на превърналата се в добра традиция предпразнична кампания на Община Бургас – „Подари от сърце“.

На Никулден бургаските музеи ще са с вход свободен

  • 04 Дек 2023
  • 222
На Никулден бургаските музеи ще посрещат посетители с вход свободен. Ето какво можете да разгледате в тях:

Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в село Карагеоргиево

  • 01 Дек 2023
  • 830
Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” ⯑⯑⯑ Поредна благородна постъпка на учениците от с. Карагеоргиево.

Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“, гласувайте за тях от 1 до 13 декември!

  • 01 Дек 2023
  • 733
Тази година Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“. Четири от осъществените проекти са на Общината, а останалите частни. В момента тече оценка на номинациите от компетентно жури, което ще присъди свои награди.