Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

Не може да си на море и да не опиташ някоя от страхотните рецепти, които бургаските ресторанти ще предложат на жителите и гостите на града. Те са решили да организират истинска мидена фиеста, а сред рецептите ще има Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино, Луди миди, Миди Прованс и много други. Ето кои бургаски ресторанти ще бъдат част от инициативата: * The Crazy Family с Луди миди и Ризото с морски дарове * Ресторант Ethno с Миди Прованс и Ризото с миди и домати * Ресторант "Златна рибка" с - Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино - Миди с ориз - Средиземноморска супа с миди - Миди саганаки. - Морски микс с миди, калмари и скариди в билково масло * 10.30 ч. - Света Анастасия. Ще се проведе инициатива "Чистото Черно море" - почистване на акваторията край острова. След това посетителите ще могат да опитат Миди на тенекия, ще бъде открит и плажният бар (https://www.burgas.bg/bg/novini/midi-na-tenekiya-muzika-i-priyatni-emotsii-vi-ochakvat-na-ostrova-tazi-sabota). * КТК "Ченгене скеле" - Миди в черупка с бяло вино - Миди с узо и горски билки * Зоо Бургас: Миди по рибарски Едно алтернативно събитие в рамките на тематичния уикенд организира Природонаучен музей – Бургас. На 10 юни (събота), от 12:00 до 14:00 ч., ще се проведе Детска научна работилница за запознаване с мидите и охлювите, обитаващи Черно море. Децата ще видят тези важни водни обитатели и ще научат интересни факти за тяхната биология. След това всяко от тях ще си изработи собствена научна колекция от миди. С помощта на музейните експерти те ще могат сами да ги определят и да им поставят етикети, както в една истинска колекция. Входният билет за деца е 5 лв.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 114
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 99
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 98
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 106
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 62
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.