Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

„Детското здраве е лична, семейна, социална и обществена отговорност. Затова се радвам, че в Община Бургас имаме партньор, който споделя нашите цели и интереси. Надяваме се на много полезни съвместни инициативи, защото целта ни е да си партнираме в името на нашите деца“, сподели председателят на Бургаската педиатрична асоциация д-р Жени Стоичкова. „Благодаря на Бургаската педиатрична асоциация и на д-р Стоичкова за партньорството и всичко, което правим до този момент и за новите инициативи, които ще стартираме, защото превенцията, която с тяхна помощ ще осъществим, ще ни гарантира по-здрави и по-щастливи деца. Честит празник!“, заяви кметът Димитър Николов. Съгласно споразумението страните ще си сътрудничат за осъществяване на съвместни проекти в сферата на детското здраве, за изпълнение на съвместни инициативи, кампании и проекти, включително проекта за интегрирана детска здравна грижа на община Бургас, обмен на информация, създаване на съвместни екипи от експерти при разработване на общи проекти, провеждане на съвместни профилактични прегледи на най-честите заболявания в детската възраст, разработване на годишни програми за профилактика и др. Първото съвместно събитие се проведе веднага след подписването на споразумението и бе посветено на здравословното хранене. То започна с лекции на тема „Съвременни изисквания за здравословно хранене в детството“ проведоха проф. Веселка Дулева – главен координатор на експертния съвет по диетика и хранене към Министерството на здравеопазването и проф. Ружа Панчева от Медицински университет – Варна. Гости на лекцията бяха готвачките в ясли, детски градини и родители. Събитието продължи с награждаване от кмета Димитър Николов на децата от бургаските детски градини, които бяха подготвили и представиха в залата вкусна здравословна храна, след което бе открита изложба с детски рисунки на теми: „Хапвам здравословно, тичам неуморно“ и „Моето любимо здравословно ястие“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Победа за Нургюл Салимова в Исландия

  • 19 Мар 2024
  • 42
Българката Нургюл Салимова записа победа в шестия кръг на шахматния турнир в исландската столица Рейкявик, който е с награден фонд 16 хиляди евро.

КМЕТЪТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ: ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ

  • 19 Мар 2024
  • 49
“Община Несебър взе участие в две международни туристически изложения през първите два месеца на годината.

„ПЕЙЗАЖ ОТ СПОМЕНИ“ ЗА 90-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО ФОТЕВ

  • 19 Мар 2024
  • 69
85 снимки и 12 емблематични стихотворения на Христо Фотев представя изложбата „Пейзаж от спомени“, посветена на 90-годишнината от рождението на поета.

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 162
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 154
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.