« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас ще е домакин на национална конференция за енергийна ефективност на сградите

Прототип на нулевоенергийна къща е разположен пред Експоцентър „Флора“ и всеки може да разгледа тази иновативна сграда. Нейното представяне в Бургас е част от събитията, посветени на националната конференция „НУЛЕВОЕНЕРГИЙНИТЕ СГРАДИ: БЪДЕЩЕТО Е СЕГА“. Тя ще се проведе в периода 31 май – 2 юни в Експоцентър „Флора”, Бургас и онлайн. Организатори на събитието са Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“. Първият ден от събитието ще бъде посветен на развитието на знания и умения за енергийна ефективност на сградите, като участниците ще могат да се запознаят с актуални обучителни схеми и образователни възможности. Програмата за деня ще приключи с открита дискусия за развиването на система за продължаваща професионална квалификация. Финансирането на нулевоенергийни сгради и сградно обновяване ще бъде във фокуса на поредната кръгла маса за обезпечаване на инвестиции в енергийна ефективност в България, която ще се проведе през втория ден, 1 юни. В две последователни специализирани сесии ще се дискутират въпроси, свързани с преминаването към съфинансиране от страна на собствениците при изпълнението на националните програми за сградно обновяване и съществуващите финансови механизми. Централната тема за третия ден на конференцията е ролята на местните власти за изпълнението на европейските и националните политики за климат и енергетика, като в програмата е предвиден и специализиран семинар за финансиране на общински инвестиции в енергийна ефективност с участието на представители на Европейската инвестиционна банка. Съпътстващата програма през трите дни включва: • Учебен семинар за проектанти и строителни специалисти, както и семинар за домоуправители и собственици на жилища; • Провеждане на демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии; • Семинари за представяне на програми за финансиране и технологии за ВЕИ; • Обсъждане на възможностите за реализация на енергийни кооперативи в България; • Представяне на първата в България нулевоенергийна каравана. Разбира се, няма да забравим и най-малките, като на 1 юни ще организираме специална програма за тях с много игри и забавления. Събитието се осъществява любезното съдействие на Община Бургас и медийното партньорство на 3е-news. Участието е безплатно, а регистрацията е отворена на адрес: https://forms.gle/xbcFKaDP34VR1vBs7

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 160
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 199
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 212
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 217
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 192
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение