« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Емоционално откриване на изложбата за 24 май, Милена Казакова получи приза "Млад художник" на Бургас

Милена Казакова получи отличието " Млад художник" на Бургас за 2023 година. Тя бе номинирана заедно с Петя Димитрова. "Честит да е 24 май – най светлият и обичан български празник, изразяващ стремежите ни за духовна независимост и просвещение. „Млад художник” е награда, която носи престиж на всеки отличен автор. Събитие, което показва, че Бургас има разпознаваема и ярка творческа общност, в която е добре дошъл всеки талантлив художник. Радвам се, че младите имат своя успешен път - от профилираните гимназиални паралелки, през Филиала на НХА – Бургас, художниците продължават към галериите, за да подреждат своите изложби! ", каза в приветствието кметът на Бургас Димитър Николов. Милена Казакова получи емоционален поздрав от малката си дъщеря, което развълнува всички гости. Наградата " Млад художник" е учредено на името на големия творец Руси Стоянов. Милена Казакова получи приза в галерията на Дружеството на бургаските художници от кмета Димитър Николов. Веднага след това председателят на Дружеството Добрин Вътев откри традиционната изложба, по повод 24 май на 55 автори -както утвърдени майстори, така и млади художници. Официални гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет - Севдалина Турманова, кметът на Малко Търново - Илиян Янчев, зам. кметът по "Култура, туризъм и спорт" на Община Бургас - Диана Саватева, проф. Светозар Бенчев, д-р Антонио Душепеев. Сред официалните посетители на изложбата бяха и гости от САЩ и Индия, които проучват възможностите за туризъм в Бургас и региона,като градът ни е сред най-предпочитаните дестинации.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

До края на август може да кандидатствате за безплатен екологичен отоплителен уред по програма LIFE

  • 09 Юни 2023
  • 127
До 31 август продължава срокът за прием на документи за участие в основната фаза на проекта по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата. Процедурата предвижда за град Бургас да бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994 домакинства.

Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни

  • 09 Юни 2023
  • 90
Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни. Шоуто събира на една сцена световноизвестни рок музиканти.

Кметът Димитър Николов приветства участниците в заседанието на Кoмитета за наблюдение по Програма „Транспортна свързаност“ в Бургас

  • 09 Юни 2023
  • 134
Кметът на Община Бургас Димитър Николов участва в заседанието на Комитета за наблюдение на Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г., което се проведе в дните между 7 и 9 юни в морския град.

Поетът Александър Арнаудов ще дава автографи в Бургас на 12 юни

  • 08 Юни 2023
  • 296
Запазете си датата 12 юни, понеделник. Тогава в Бургас, КЦ "Морско казино", ще гостува един от най-актуалните съвременни поети, част от екипа зад електронното списание „Нова асоциална поезия“ за свободна литературна сцена.

Модернизират светофарите, вижте кои и кога ще бъдат временно изключени

  • 08 Юни 2023
  • 271
Във връзка с дейности по проект "Надграждане на Интегрирана система за управление на трафика на Бургас", ви информираме, че светофарните уредби ще бъдат с изключено електрозахранване между 09:00 часа и 16:00 часа на следните дати и кръстовища: