Награждават бургаски медицински сестри на тържествена церемония в Конгресния център по повод Деня на сестринството

На празничното събитие ще присъстват над 200 медицински сестри от всички болници, диагностично-консултативни и медицински центрове в Бургас. За атмосферата до началото на спектакъла ще се погрижат децата от Вокална формация „Морски песъчинки“. Гостите ще бъдат посрещнати още в 17.00 часа в зала „Черноморие“ на Конгресния център. Те ще получат индивидуални и колективни отличия - плакет и грамота за заслуги в своята професионална област. Индивидуалните номинации са разпределени в следните шест категории: - За принос в развитието на ясленото дело и въвеждане на иновативни методи при отглеждането и възпитанието на деца от 10 м – 3 години; - За иновативност в областта на повишаване здравното образование на подрастващите; - За висок професионализъм и компетентност в системата на „Детско и училищно здравеопазване“; - За активно участие в промоция на здраве и профилактика сред населението; - За висок професионализъм и качество на предоставяните здравни услуги; - За популяризиране и развитие на професията на медицинската сестра и подпомагане дейността на „Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи“ – Бургас сред медицинските специалисти от „Детско и училищно здравеопазване“. По време на церемонията ще бъде връчена и една специална награда – „За популяризиране и развитие на професията на медицинската сестра“. Водещ на концерт-спектакъла ще бъде актьорът Пламен Каров.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕМИЕРЪТ ИЗИСКА КОНКРЕТНИ ИДЕИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА “БУЗЛУДЖА”

  • 22 Апр 2024
  • 11
Премиерът Димитър Главчев възлага на министъра на културата и на областния управител на Стара Загора Ива Радева да представят конкретни идеи и концепции за бъдещето на паметника на връх Бузлуджа.

ОТБОР ZENTIX СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА И ЩЕ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО LEGO РОБОТИКА В НОРВЕГИЯ

  • 22 Апр 2024
  • 50
Отбор ZENTIX спечели първа награда на фестивала LEGO League Challenge, чийто домакин бе Бургас, и ще представи България на Европейското първенство по LEGO роботика на 14-16 май в град Бодьо, Норвегия.

Днес се изпълват 40 дни от блажената кончина на патриарха

  • 21 Апр 2024
  • 207
Министър-председателят Димитър Главчев присъства на панахидата в памет на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Днес се изпълват 40 дни от блажената кончина на патриарха.

При изключително тежки условия премина първия Созопол Рън

  • 21 Апр 2024
  • 187
При изключително тежки условия премина първия Созопол Рън. Въпреки всичко се включиха 100 участници в трите дистанции- 1, 5 и 15 км.

Свежото ядрено гориво от „Уестингхаус“ е на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, през май започва зареждането на първите касети

  • 21 Апр 2024
  • 194
Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания Уестингхаус, е вече на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха премиерът Димитър Главчев и министърът на енергетиката Владимир Малинов, които посетиха централата.