« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Бургас ще се проведе карнавално екошествие

Бургазлии имат привилегията да живеят в град, заобиколен от три езера (Атанасовско, Вая и Мандра) и Черно море, съвсем близо да са Странджа, Ропотамо, Велека, Камчия. Биоразнообразието е навсякъде около нас, дори в самия Бургас, защото той е единственият европейски град, в чието небе могат да се видят къдроглави пеликани и розово фламинго, Морската градина предлага голямо разнообразие от дървесни видове, а морето и езерата са обитавани от десетки видове птици и риби. За голяма радост, това се осъзнава от учители, родители и самите деца, защото заявените участници тази година са повече от 260 – от 23 бургаски детски градини и основни училища. „Очакваме ви на 12 май (петък), от 17:00 ч. на площад „Атанас Сиреков“ – пред сградата на Община Бургас, откъдето ще стартира дефилето на участниците до Морската градина, за да дадем възможност на децата, техните учители и родители да преминат по ул. „Богориди“ и да могат колкото се може повече хора да видят красотата и креативността на костюмите им и да се запознаят с „бургаските“ видове, които те представят. В Бургас вече има и туристи за тематичните уикенди, които също вярваме, че ще бъдат впечатлени от нашия град.“, споделя Радостина Ценова от фондация Биоразнообразие. Шествието ще завърши на лятна сцена „Охлюва“ до Културен център „Морско казино“, където всеки участник ще се представи, а специално жури ще оцени участниците и ще връчи наградите в отделните категории. Ето и самите категории за награждаване: Награда за най-ефектен костюм на диво растение, срещащо се в района на Бургас; Награда на журито за най-ефектен костюм на диво животно от района на Бургас; Награда за атрактивно представяне на характерно местообитание или екосистема – река, езеро, гора и т.н., срещащи се в района на Бургас. Награда за най-оригинален „зелен” костюм – от рециклирани или употребявани материали, еко-материали и др. Награда за най-ефектно и артистично дефилиране Награда за най-атрактивно учебно заведение (детска градина/училище) Подробности за събитието следете в събитието: https://www.facebook.com/events/1678806885910666 Цялата програма на Зеления уикенд може да видите тук Карнавалното шествие се организира в рамките на LIFE проекта „Лагуната на живота“. За повече информация Р. Ценова - тел. 0896 798908, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 272
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 288
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 267
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 249
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 270
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.