« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

44 пенсионерски клубове ще получат финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“

Общо 44 заявления на пенсионерски клубове са одобрени за финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“, насочена към обогатяване на културния и спортния живот, както и на самодейни изяви на възрастните хора в Бургас. От тях 41 пенсионерски клуба са кандидатствали за финансиране на участия в национални фестивали и концерти, за осигуряване на средства за музиканти, хореографи и корепититори, доокомплектоване на народни носии и костюми, както и за закупуване на музикални инструменти. Три са клубовете, които са посочили, че искат средства за заплащане разходите за проекти, които са насочени към развиване на културна дейност и за заплащане на разходи, свързани с провеждане на образователни курсове и спортни занимания с инструктор. „Благодарение на тази програма художествената самодейност в клубовете се развива с чувствителни темпове, а това значително обогатява социалния и културен живот на възрастните хора в нашия град“, сподели кметът Димитър Николов, по чиято идея се реализира програмата. Целта на „Активни пенсионери“ е да стимулира възрастните хора за повече физическа активност и за участие в художествено-творчески дейности, затова програмата ще продължи да осигурява средства и възможности за културна дейност на пенсионерските клубове и през следващата година.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 249
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 265
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 246
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 230
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 249
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.