« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Седемнайсетгодишен ученик с премиерен филм за диабета на 4 май в клуб "Модерен театър"

Филмът със сценарист Ивайло Германов и оператор Христо Димитров - Хиндо, представя ежедневието на момче с диабет и драматичните последствия, до които липсата на информираност за това все по-разпространяващо се заболяване, може да доведе. Филмът насочва вниманието към необходимост от повишаване на информир аността и отговорността в учебните заведения относно живота с диабет. „Направих този филм, защото е крайно време да се обърне сериозно внимание на този проблем, който се неглижира в цялата страна“ каза Мартин Германов. Мартин Германов е ученик в паралелка „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас. Негови предходни творчески проекти включват тийнейджърски онлайн музикални и видео предавания. Във филма, в който главната роля е поверена на Преслав Матев, а централна второстепенна роля играе Атанас Костадинов, участват ученици, учители и зам. директора на училището. „След приключването на снимачния процес научих, че за реализирането на всеки един проект е необходим различен подход. За първи път работя с много хора, на които трябваше да се обясни какви са разбиранията и изискванията ми за заснемането на всяка сцена в най-малка подробност, което беше огромно предизвикателство за мен, а най-много ми хареса чувството на удовлетворение, че всичко върви и се подрежда както съм си го представял. Благодаря на целия екип и всички участници, свързани пряко и непряко с реализацията на продукцията. Искам да изкажа специални благодарности на композиторката Ивана Фенерска, създала музиката за част от филма, на група Д2, че ми разрешиха да използвам тяхна песен и не на последно място благодаря на ръководството на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ за подкрепата“, допълни Мартин Германов. След прожекцията, публиката ще има възможност да се запознае с екипа на продукцията и да научи повече за процеса на създаване на филма.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

До края на август може да кандидатствате за безплатен екологичен отоплителен уред по програма LIFE

  • 09 Юни 2023
  • 128
До 31 август продължава срокът за прием на документи за участие в основната фаза на проекта по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата. Процедурата предвижда за град Бургас да бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994 домакинства.

Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни

  • 09 Юни 2023
  • 91
Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни. Шоуто събира на една сцена световноизвестни рок музиканти.

Кметът Димитър Николов приветства участниците в заседанието на Кoмитета за наблюдение по Програма „Транспортна свързаност“ в Бургас

  • 09 Юни 2023
  • 135
Кметът на Община Бургас Димитър Николов участва в заседанието на Комитета за наблюдение на Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г., което се проведе в дните между 7 и 9 юни в морския град.

Поетът Александър Арнаудов ще дава автографи в Бургас на 12 юни

  • 08 Юни 2023
  • 298
Запазете си датата 12 юни, понеделник. Тогава в Бургас, КЦ "Морско казино", ще гостува един от най-актуалните съвременни поети, част от екипа зад електронното списание „Нова асоциална поезия“ за свободна литературна сцена.

Модернизират светофарите, вижте кои и кога ще бъдат временно изключени

  • 08 Юни 2023
  • 273
Във връзка с дейности по проект "Надграждане на Интегрирана система за управление на трафика на Бургас", ви информираме, че светофарните уредби ще бъдат с изключено електрозахранване между 09:00 часа и 16:00 часа на следните дати и кръстовища: