« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас се включва в международен проект за намаляване на въглеродните емисии

Проект „Подкрепа декарбонизирането на туристическата индустрия след Covid-19“ „DEcarbonising the TOurism Industry Post Covid-19 Support (DETOCS)“ стартира в началото на март 2023 година и ще се изпълнява в рамките на 4 години. Проектът ще се реализира в партньорство, ръководено от Местната енергийна агенция в град Птуй - Словения, в което участват 14 партньора, представляващи органи на местни; регионални и национални власти, водещи университети и организации, специализирани в технологични иновации; организации, работещи в сферата на прилагането на енергийно ефективни решения и изпълнение на дейности за адаптиране на градската среда и смекчаване на последиците от климатичните промени от държавите Словения, Гърция, Малта, Финландия, Италия, Унгария, Нидерландия, Германия и България. Kато пряк резултат от пандемията от Covid-19 и последвалите я ограничения за пътуване, туристическата инфраструктура на Европа сериозно пострада – ситуация, която сега допълнително се изостря поради тежката енергийна криза. Възстановяването на туристическия сектор е необходимо и от решаващо значение, тъй като индустрията е изключително ценна за европейската икономика. Чрез междурегионално сътрудничество, партньорските региони ще идентифицират, споделят и обменят иновативни методологии, процеси и добри практики за подобряване на енергийната ефективност и улесняване на декарбонизацията в туристическата инфраструктура и постигане на устойчив туризъм. По този начин ще се подкрепи възстановяването на сектора на туристическата инфраструктура в ЕС след пандемията от Covid-19 по устойчив и нисковъглероден начин. Междувременно партньорите по проекта ще се стремят да подобрят свързаната политика в своите региони чрез изграждане на капацитет в участващите региони и приемане на политики, доказали се като успешни в други региони. В резултат от реализацията на проекта се очаква да се повиши производството на енергия за собствени нужди в туристическия сектор, както и да се насърчат нови видове туризъм, като "виртуален туризъм", с ниско потребление на енергия и въглероден отпечатък. Предвидените дейности за Община Бургас по проекта включват: Идентифициране и прилагане на добри практики на ЕС, свързани с въвеждането на ЕЕ и ВЕИ в туристическите обекти на територията на Община Бургас. Стимулиране на местните заинтересовани страни да работят в посока към внедряване на ВЕИ и ЕЕ в туристическия сектор. Проучване на възможността за влияние върху тези частно управлявани туристически места за настаняване (хотели, вили, къщи и т.н.), чрез въвеждане и прилагане на нови мерки за устойчива енергия в Дългосрочната програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива на Община Бургас 2021-2030 г., въз основа на знанията и добрите практики, придобити по време на изпълнението проекта.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

До края на август може да кандидатствате за безплатен екологичен отоплителен уред по програма LIFE

  • 09 Юни 2023
  • 134
До 31 август продължава срокът за прием на документи за участие в основната фаза на проекта по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата. Процедурата предвижда за град Бургас да бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994 домакинства.

Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни

  • 09 Юни 2023
  • 95
Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни. Шоуто събира на една сцена световноизвестни рок музиканти.

Кметът Димитър Николов приветства участниците в заседанието на Кoмитета за наблюдение по Програма „Транспортна свързаност“ в Бургас

  • 09 Юни 2023
  • 141
Кметът на Община Бургас Димитър Николов участва в заседанието на Комитета за наблюдение на Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г., което се проведе в дните между 7 и 9 юни в морския град.

Поетът Александър Арнаудов ще дава автографи в Бургас на 12 юни

  • 08 Юни 2023
  • 309
Запазете си датата 12 юни, понеделник. Тогава в Бургас, КЦ "Морско казино", ще гостува един от най-актуалните съвременни поети, част от екипа зад електронното списание „Нова асоциална поезия“ за свободна литературна сцена.

Модернизират светофарите, вижте кои и кога ще бъдат временно изключени

  • 08 Юни 2023
  • 285
Във връзка с дейности по проект "Надграждане на Интегрирана система за управление на трафика на Бургас", ви информираме, че светофарните уредби ще бъдат с изключено електрозахранване между 09:00 часа и 16:00 часа на следните дати и кръстовища: