« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас ще бъде домакин на национален форум, посветен на STEM образованието

Събитието е най-новата инициатива на Община Бургас и Регионалното управление на образованието и има за цел да представи иновациите в българското училище и да помогне за повишаване качеството на образованието. Първото издание на форума „Вдъхновители на образователни трансформации“ е посветено на изграждането на STEM пространства в училищата и разглежда принципите на пространственото оформление и технологично оборудване, както и практическите аспекти при прилагането на STEM в класната стая. Лектори ще бъдат водещи експерти в областта на образователните технологии, сред които университетски преподаватели, архитекти, технологични експерти и педагози-практици. Участие в различните панели ще вземат представители на Националния STEM център, Института по роботика към БАН, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет, Училищна Телерик академия, LEGO Education, Techno Magic Land, Google for Education, платформата DigitalKidz и др. Събитието ще бъде съпътствано от практически работилници, представяне на ученически STEM проекти и технологично изложение на компании, предлагащи оборудване и образователен софтуер. STEM е образователен подход, който акцентира върху практическите дейности за решаване на реални проблеми, критичното мислене и иновациите. Целта му е да осигури на учениците уменията и знанията, от които се нуждаят, за да успеят в свят, който става все по-ориентиран към технологиите. Популярността на подхода се увеличава през последните години поради нарастващата нужда от работници с умения в областта на науката и инженеринга, развитие на уменията на 21 век и ключови компетентности. С развитието на технологиите нуждата от хора, които могат да проектират, построят и поддържат сложни системи ще продължава да нараства. Повече за програмата и форма за безплатна регистрация за събитието може да намерите на: https://eduburgas.eu/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

До края на август може да кандидатствате за безплатен екологичен отоплителен уред по програма LIFE

  • 09 Юни 2023
  • 115
До 31 август продължава срокът за прием на документи за участие в основната фаза на проекта по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата. Процедурата предвижда за град Бургас да бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994 домакинства.

Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни

  • 09 Юни 2023
  • 81
Рок величия идват в Бургас със звездно шоу на 24 юни. Шоуто събира на една сцена световноизвестни рок музиканти.

Кметът Димитър Николов приветства участниците в заседанието на Кoмитета за наблюдение по Програма „Транспортна свързаност“ в Бургас

  • 09 Юни 2023
  • 119
Кметът на Община Бургас Димитър Николов участва в заседанието на Комитета за наблюдение на Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г., което се проведе в дните между 7 и 9 юни в морския град.

Поетът Александър Арнаудов ще дава автографи в Бургас на 12 юни

  • 08 Юни 2023
  • 289
Запазете си датата 12 юни, понеделник. Тогава в Бургас, КЦ "Морско казино", ще гостува един от най-актуалните съвременни поети, част от екипа зад електронното списание „Нова асоциална поезия“ за свободна литературна сцена.

Модернизират светофарите, вижте кои и кога ще бъдат временно изключени

  • 08 Юни 2023
  • 262
Във връзка с дейности по проект "Надграждане на Интегрирана система за управление на трафика на Бургас", ви информираме, че светофарните уредби ще бъдат с изключено електрозахранване между 09:00 часа и 16:00 часа на следните дати и кръстовища: