Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

Със спектакъл с историята на училището и мултимедийна презентация за случвалото се през годините в него, децата зарадваха своите гости, сред които бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който честити празника на учителите, родителите и учениците. „Прави ми впечатление, че много ученици с награди от различни състезания в града и региона, са от училище „Найден Геров“. Виждам и колко много таланти има тук. Това означава, че в училището се възпитават и обучават много знаещи, будни и можещи деца. Но те не могат да постигнат това самостоятелно. Зад тях стоят десетки часове труд на техните преподаватели, така че голям поклон и пред тях за добрите постижения, които постигате“, заяви кметът Димитър Николов по време на тържеството в ОУ „Найден Геров“. Кметът допълни още, че ще продължи да подкрепя развитието на училището, а през това лято до новото футболно игрище на ОУ „Найден Геров“ Общината ще изгради и нова спортна площадка с изкуствени настилки, за да има къде децата да спортуват и играят. Тържествата по повод годишнината бяха открити от директора на училището Лазар Налбантов. Те започнаха още в понеделник с представяне на специалното празнично издание на училищния вестник – „Училищникъ“. Във вторник се проведе инициативата „Да напълним сърцето на Пинокио с капачки“, която бе с домакин детска градина „Пинокио“, и награждаване на медалистите от международното математическо състезание „Математика без граници“. Празникът на ОУ „Найден Геров“ ще продължи и в четвъртък от 13:30 часа отново в Актова зала, където ще бъде открита Математическа викторина и изложба „Великите математици“ с участието на ученици от четвъртите класове и от 5а клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде представена творческа работилница „Майсторете ръчички“ с участието на учениците от 2б и 2г клас. В петък тържествата приключват с творческа работилница „Майсторете ръчички“ с учениците от 2а и 2в клас, а от 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата за родители на бъдещи първокласници, които ще могат да разгледат училищната сграда и да се запознаят с учителите. След това в училищния двор на щандове с изработени ученически проекти ще бъде представена изложба на учебните предмети през погледа на учениците от прогимназиален етап по история, природни науки, математика, технологии, изобразително изкуство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 242
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 222
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 231
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 289
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 259
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.