« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас проучва интереса към специалности, с които да се разшири обучението във Филиала на Софийския университет

За целта ще бъде пусната анкета с въпроси, свързани с възможностите за изучаване на специалности в Професионалните направления – „Филология“, „Социални науки и науки за културата“, „Политически науки“, „Информатика и компютърни науки“, „Педагогика на обучението“, „Науки за земята“, „Педагогика на преподаването на чужд език“ и специалности в Исторически факултет. Изследването ще обхване ученици от 11-ите класове, тъй като анкетата ще бъде разпространена на хартия в бургаските училища, сред които в профилирани и професионални гимназии, и средни училища. Освен на хартия, проучването ще бъде разпространено и в онлайн формат, който ще бъде активен до 24.03.2023 г., за да могат повече хора да се включат в него: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3ZezN07ZkzuygM9gXkJosp0urTnCdnXyGUIo3Nw3s5t3dwQ/viewform?usp=pp_url Изследването цели да даде информация за интереса на учениците и жителите Бургас към специалности, с които предстои да се разшири обхвата на обучение във Филиала на СУ „Св. Климент Охридски“ в Бургас. Откриването на филиал на СУ „Св. Климент Охридски“ в Бургас е по предложение на висшето училище, въз основа на положително оценен проект от Националната агенция за оценяване и акредитация, а през януари Министерски съвет излезе с решение за разкриването на филиала. Подготовката, съгласно проекта за откриване на звеното, ще се осъществява по две специалности от професионалното направление „Религия и теология“ – „Църковен мениджмънт“ и „Християнско поклонничество“ за придобиване на образователно-квалификационната степен „магистър“ в задочна форма, и по три специалности от професионалното направление „Музикално и танцово изкуство“ – „Музикални медийни технологии и тон режисура“ за придобиване на степента „бакалавър“ в редовна форма, както „Аудио-визуален дизайн“ и „Филмова и сценична музика“ за придобиване на степента „магистър“ в редовна форма. Филиалът в Бургас на Софийския университет ще отговори на необходимостта от кадри за туристическия и културен бизнес в съчетание с духовна просвета и мениджмънт в областта на поклонническия туризъм. Подготовката на кадри с висше образование по предлаганите от Филиала специалности ще осигури редица предимства на Бургас и целия Югоизточен регион.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 247
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 297
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 228
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 291
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 253
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.