Посланикът на Република Полша Н. Пр. Мачей Шимански пожела по-тясно културно сътрудничество с Бургас

Повод за визитата на първия дипломат на Полша в Бургас е откриването от 18.00 часа на авторската изложба „Птиците в България през очите на един поляк“ в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Първият дипломат на Полша сподели че това е първата му официална визита в Бургас, но е посещавал вече защитена местност Пода, за да снима птиците там. Кметът Николов сподели пред своя гост желанието на Бургас да почерпи от опита на Полша в областта на телемедицината с цел разширяване и надграждане на системата, която стартира скоро в морския град. Негово Превъзходителство д-р Шимански заяви, че се очаква скоро в София да се проведе конференция, посветена на телемедицината, с участието на полски фирми. По време на срещата бяха обсъдени още възможностите за провеждане през лятото на различни културни събития, свързани с представяне на традиционни полски кулинарни ястия, изложби и концерти, тъй като по това време Бургас е посещаван от много полски и чуждестранни туристи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 123
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 106
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 636
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 646
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 615
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.