Включете се в Европейското първенство по киберсигурност с партньор Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

ECSC е ежегодно събитие, организирано от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност), което обединява талантливи млади хора от цяла Европа за участие в различни предизвикателства и състезания, свързани с киберсигурността. Целта на ECSC е да насърчи следващото поколение професионалисти в киберсигурността да развият своите умения и знания и да създаде платформа за тях да работят в мрежа и да споделят идеи с връстниците си. ECSC предлага разнообразие от предизвикателства, които тестват техническите умения, уменията за решаване на проблеми и работата в екип на участниците. Предизвикателствата са предназначени да имитират сценарии от реалния свят и да дадат на участниците практически опит в справянето с проблемите на киберсигурността. Участниците ще имат възможност да покажат своите способности и да се състезават за различни призове от ENISA. ECSC е отворена за ученици и младежи на възраст между 14 и 25 години, които се интересуват от киберсигурност. Участниците са разделени в две категории 14 до 20 г. и 21 до 25 г. Всеки отбор се формира от максимум 5 възрастни (на възраст между 21–25 г.), без ограничения в броя на юношите (на възраст между 14 и 20 г.). Отборът може да се състои от максимум 10 участници, които трябва да притежават българско гражданство. Участниците се избират въз основа на техните технически умения, интересите в областта на киберсигурността и тяхното желание да се развиват в областта на киберсигурността. В допълнение към състезанията, ECSC предлага също набор от възможности за обучение и образование на участниците. Събитието предоставя платформа за млади хора да се учат от експерти в областта и да придобият по-задълбочено разбиране на проблемите и тенденциите в киберсигурността. ECSC е едно от най-важните събития в европейския календар за киберсигурност, организирано всеки октомври в различна страна членка на Европейския съюз като част от месеца посветен на киберсигурността в цял свят. Събитието привлича участници от цяла Европа и им предоставя уникална възможност да развият своите умения и да се свържат с колеги и експерти в областта. Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB) е национална инициатива в България подкрепена от ENISA и Министерство на електронното управление. Целта на инициативата е да организира ежегодно квалификационни състезания в страната, за да избере най-добрите десетима младежи, които да представляват България на ECSC. Първият квалификационен рунд за България ще бъде на 18-19 март. Всеки от Област Бургас, който отговаря на изброените по-горе условия може да се запише през този линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiY7bPk3w85OWNE4B5thpAbZJJLTuWJ-jNG0r6DNVseQCZng/viewform?usp=sf_link

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 144
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 122
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 656
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 668
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 636
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.