Водещи нефролози ще преглеждат безплатно диализно и преддиализно болни в Бургас

Консултациите със специалистите са насочени към пациенти в преддиализен и диализен стадий (с хронични бъбречни заболявания и бъбречна недостатъчност), за които е необходима високоспециализирана и надеждна оценка на здравословното състояние. Прегледите ще се състоят на 9 и 10 март, четвъртък и петък, в Диализен център „НефроЛайф“ – ул. „Транспортна“ (зад МОЛ Плаза), след предварително записан час на телефон 056/ 55 55 88 и 0878 925 945. Кампанията ще се осъществи от д-р Светла Стамова – специалист нефролог, в колаборация с проф. Талия Вайнщайн - световноизвестно име в областта на нефрологията и диализното лечение в Израел, както и д-р Николай Тодоров – медицински управител на центъра, завеждащ едно от най-големите диализни отделения в страната. Дългогодишният професионален опит на тези специалисти предоставя изключителна възможност за прецизна диагностика и комплексна медицинска грижа. Световният ден за борба с бъбречните заболявания е глобална здравна инициатива, посветена на профилактиката и лечението на бъбречните заболявания. Статистики показват, че приблизително всеки десети жител на планетата има хронично бъбречно заболяване, като в световен мащаб се очаква в близките години това да стане петата по честота причина, водеща до по-ниска продължителност на живота. В България хората с различна степен на бъбречна увреда надвишават 700 хил., като това представлява около 10-12 % от населението на страната. „В годините на своето съществуване Диализен център „НефроЛайф“ се е доказал пред пациентите в страната и чужбина като първокласен и надежден избор за хемодиализно лечение. Клиниката стои зад редица социално ангажирани кампании насочени към хора с хронични бъбречни заболявания. Освен, че центърът е оборудван с висок клас апаратура, най-важното, което пациентите срещат тук е екип от лекари и медицински сестри с лично, приветливо отношение и индивидуален подход – обхващайки целия път на проследяване – от профилактиката като първична и важна стъпка до самото диализно лечение.“, казва екипът на медицинското заведение.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 85
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 106
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 94
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 132
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 120
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.