Община Бургас и Висшето Военновъздушно училище „Георги Бенковски“ подписаха споразумение за сътрудничество

Това ще предостави възможност на учениците в специалност „Авиационна техника“ на бургаската гимназия по Механоелектротехника да карат практическия стаж в сертифицираната база в Долна Митрополия. Друго голямо предимство е, че след полагане на задължителните изпити, те ще могат да продължат своето обучение в ВВВУ „Георги Бенковски“, като освен степен бакалавър, ще получават и международна квалификация, с която ще могат да работят на всяко летище и за всяка голяма европейска авиокомпания. От своя страна Висшето училище в Долна Митрополия ще предостави два авиационни двигатели на ПГ по Механоелектротехника за практическо обучение на учениците й. „Настоящото споразумение между Общината и ВВВУ включва широк набор от дейности, част от които вече обсъдихме и с ръководството на гимназията по Механоелектротехника, като допълнителни обучения, обмяна на техническо оборудване и апаратура. В Бургас се обучават ученици, които се подготвят за авиационни техници. След като завършат догодина, те ще могат да продължат обучението си във Висшето военновъздушно училище“, заяви кметът Димитър Николов. „Благодаря на кмета на Бургас за тази покана и за бъдещото ни сътрудничество. Бургас има традиции в авиацията. Едно от най-големите в страната ни летища е Летище Бургас, което също се нуждае от добре подготвени авиационни кадри. Вече имаме двама обучаващи се от Бургас - курсант и студент. Много ще се радвам ако вашите ученици карат стаж в Долна Митрополия, а на гимназията по Механоелетротехника ще дарим два авиационни двигатели за обучение“, допълни бригаден генерал Юлиян Радойски – началник и ректор на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 99
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.