Община Бургас и Висшето Военновъздушно училище „Георги Бенковски“ подписаха споразумение за сътрудничество

Това ще предостави възможност на учениците в специалност „Авиационна техника“ на бургаската гимназия по Механоелектротехника да карат практическия стаж в сертифицираната база в Долна Митрополия. Друго голямо предимство е, че след полагане на задължителните изпити, те ще могат да продължат своето обучение в ВВВУ „Георги Бенковски“, като освен степен бакалавър, ще получават и международна квалификация, с която ще могат да работят на всяко летище и за всяка голяма европейска авиокомпания. От своя страна Висшето училище в Долна Митрополия ще предостави два авиационни двигатели на ПГ по Механоелектротехника за практическо обучение на учениците й. „Настоящото споразумение между Общината и ВВВУ включва широк набор от дейности, част от които вече обсъдихме и с ръководството на гимназията по Механоелектротехника, като допълнителни обучения, обмяна на техническо оборудване и апаратура. В Бургас се обучават ученици, които се подготвят за авиационни техници. След като завършат догодина, те ще могат да продължат обучението си във Висшето военновъздушно училище“, заяви кметът Димитър Николов. „Благодаря на кмета на Бургас за тази покана и за бъдещото ни сътрудничество. Бургас има традиции в авиацията. Едно от най-големите в страната ни летища е Летище Бургас, което също се нуждае от добре подготвени авиационни кадри. Вече имаме двама обучаващи се от Бургас - курсант и студент. Много ще се радвам ако вашите ученици карат стаж в Долна Митрополия, а на гимназията по Механоелетротехника ще дарим два авиационни двигатели за обучение“, допълни бригаден генерал Юлиян Радойски – началник и ректор на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 129
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 110
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 639
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 650
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 618
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.