БДЗП организира курс за разпознаване на птици

Провеждането на курса ще протече в два етапа: теоретична част и полеви излети. Лекциите ще се организират веднъж седмично в рамките на 60-90 минути в платформата ZOOM, в удобно за участниците време. Практическите занятия чрез теренни излети за наблюдение на птици ще започнат още март-април месец и ще се провеждат 2-8 дни месечно, основно през уикендите, в богати на птици локации в съответните региони. В курса може да се запише всеки, навършил 18 години и с интерес към дивите птици и тяхното опазване. Той е платен. Таксата за участие е 190 лева и се заплаща еднократно при записване. БДЗП предоставя възможност за освобождаване от такса на 5-има участника. За да се кандидатства за това, до 10 март е необходимо да се изпрати мотивационно писмо в свободен текст на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с отговор на въпросите „Защо искам да участвам в курса?“ и „Какви са бъдещите ми планове, свързани с птиците?“. За записване в курса е необходимо да се попълни Формата за записване. Крайният срок е 10.03.2023 г. Допълнителна информация можете да намерите в сайта на Българското дружество за защита на птиците. За контакт: Ирина Матеева - тел. 0878 599 360 Йордан Христов - тел. 0878 599 358

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 138
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 119
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 652
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 664
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 632
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.