Материална помощ от Бургас пътува към Турция

Това са предимно одеяла и дрехи, също така бебешки памперси и пелени, пакетирани храни, мокри кърпи, битови и домакински електроуреди, спално бельо, хавлии, халати, чаршафи, захар, брашно и други. Събраното дотук се извозва с камиони. Вече тръгнаха два. Подготвя се трети. Материалната помощ от Бургас ще бъде претоварена в тир в Руен заедно с други дарения от България и още днес ще пресече границата с Турция. Приемането в двата пункта продължава и през следващите дни. Община Бургас проучва възможностите част от даренията да стигнат до Сирия. „Горд съм от активността на бургазлии. Кризите, войните и бедствията причиняват големи щети и на психиката. Но хората в нашия град не са изгубили човечността си. Да помогнеш на пострадал комшия, болно дете, бедняк или бежанец от войната е благородно. Бургазлии продължават да го правят отново и отново. Ние вярваме, че малко по малко засегнатите от земетресението ще се върнат към нормалния начин на живот. Но дотогава имат нужда от помощ и ние няма да им я откажем!“, каза кметът Димитър Николов. Той разговаря с БЧК и други държавни институции за централизиране и координиране на процеса по изпращане на помощ от България за пострадалите – материална или финансова, тъй като Бургас ще организира и следващо дарение, но логистиката за придвижването е трудна.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 138
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 118
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 649
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 661
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 629
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.