Приключи Националният конкурс за любовна проза „Млад разказвач“

В седмото му издание тази година взеха участие млади автори от десетки градове в страната с над сто разказа. Компетентно жури с председател проф. д.н. Диана Радойнова и членове – писателите Николай Фенерски и Янчо Чолаков – излъчи победителите в двете възрастови групи: - Калоян Нинов, 18 год. от Враца - за разказа си „Чатем“ получава еднократна стипендия за най-добър млад разказвач в първа възрастова група (18-25 г.). Енис Рами, 31 г. от Русе за разказа „Какво ако…“ получава еднократна стипендия за най-добър млад разказвач във втора възрастова група (26-35 г.). Кирил Димов, 18 г. от Казанлък за разказа „Момичето от квартала“ е с наградата "Приятели на Атанас Радойнов". - Мадлен Аспарухова, 30 г. от Видин - за разказа „Писмо до останалата част от живота ни“ получава покана за участие в Международния литературен фестивал "Свято слово" през месец май от организаторите – НЧ „Л. Каравелов 1940“ Бургас. - Изабел Спасова, 18 г. Монтана - за разказа „За колата и любовта на дядо“ получава наградата на Черноморска асоциация на жените 2000 – Най-добър млад участник в литературния конкурс. - Марина Кирова, 11 год. Бургас - за есето „Що е любовта?“ получава поощрение от Черноморска асоциация на жените 2000 за най-малък представител на бургаската интелектуална общност. Наградите за конкурса са осигурени от: Сдружение Бургаска писателска общност, сем. Радойнови, Община Бургас, НЧ „Л. Каравелов 1940“ (организатор на фестивала „Свято слово“) и дарители – приятели на Атанас Радойнов. Победителите ще получат наградите си на специална церемония на Деня на влюбените – 14 февруари 2023 г. от 18 часа в Дом на писателя Бургас, ул. „Вола“ 1.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 143
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 122
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 655
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 667
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 635
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.