„Философите на Бургас” с интригуващи лекции в КЦ „Морско казино”

Сред тях са доц. д-р Здравко Попов, проф. д.ф.н. Георги Каприев, доц. д-р Иван Колев, но също така и от други европейски университети - доц. д-р Мария Димова-Куксън (Университета в Даръм, Великобирания), д-р Миглена Дикова-Миланова (Университета в Гент, Белгия), д-р Радостин Калоянов (Университета в Хамбург, Германия). Това, което ги обединява, е връзката им с града – всички са бургазлии. Инициативата се организира от д-р Стойчо Кьосев, д-р Пеньо Костадинов и д-р Динко Хаджидинев. В програмата са включени и лекции на историческа тематика - Владимир Зротев, Стефан Апостолов; от областта на психологията - ст.пр. Ваня Недялкова, Светозар Димитров, Диана Карабинова, от областта на теологията - Георги Тодоров, отец Стилиян Кунев. Срещите са насочени предимно към студенти и ученици, изкушени от хуманитарно-философската образованост, но биха представлявали интерес за всеки, който има подобно ориентирана насоченост. Лекциите се записват и видеозаписите се качват в канала "Философите на Бургас" в ЮТюб. Видеозаписите могат да бъдат гледани и в сайта: www.filosofitenaburgas.com Ето темите на лекциите до края на май: "Философия на Войната"; "Философия на Византия"; "Психология на групата - архив на Свободна Европа и "Бургас - есенни сънища"; "Просвещение и философия"; Съвременната психология в търсене и разбиране на психичното; Етически аспекти на философската антропология; "Двете понятия за свобода на Айсая Берлин"; Димитър Михалчев; "Македонски братя"; „Философия на изневярата. В търсене на една по-добра версия на себе си”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 135
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 116
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 647
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 659
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 626
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.