Кметът награди учениците от ПГСАГ „Кольо Фичето“, чийто проект бе отличен от БАН

Своите комплименти и пожелания за нови успехи отправи и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева. „Споделих с децата идеята за проекта и те изявиха желание да направят проект за Острова и на 2 декември го защитихме пред БАН. Получихме много висока рецензия. Само две точки бяха отнети за използвания стил в разработката. Децата се представиха наистина блестящо и бяха много горди с постигнатото“, разказа учителят им по история и научен ръководител на ученическия проект Петя Кудева. Проектът на Христо Химитлийски от Х клас, Стоян Добрев, Магдалена Стоянова и Румяна Драгнева от ХІІ клас – „Остров Св. Анастасия и Ченгене скеле – минало и настояще“, бе класиран в раздел „Хуманитарни науки“, научна област „Социални отношения“, където бяха представени 10 ученически проекта от цялата страна и получи най-висока рецензия. Ръководител на проекта е учителят им по „История и цивилизация“ Петя Кудева, а консултант на разработката – Яна Иванова, уредник в Регионалния исторически музей – Бургас. На срещата присъстваха учениците Георги Балев и Венелина Добрева, които заедно с Христо Химитлийски, взеха участие в XXX-ия национален конкурс „Родолюбие“, като разработките им също бяха отличени с призови награди. Учениците споделиха впечатляванията си от посещението на остров Света Анастасия и кое най-много ги е мотивирало да работят по проекта, като една част от тях проявяват интерес към историята му, а други – към причудливите скални формирувания. На срещата присъстваха още управителят на остров Света Анастасия Павлин Димитров, директорът на ОП „Туризъм“ в Община Бургас Радовеста Стюърт и началникът на общинския отдел „Туризъм“ Росалина Димитрова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 62
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 64
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 71
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 288
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 253
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас