« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Вижте предстоящите събития в Библиотеката

Бамберската държавна библиотека - Германия, Общество „Е. Т. А. Хофман“ – Бамберг - Германия, и Регионална библиотеката "Пейо К. Яворов" - Бургас представят изложба "Е. Т. А. Хофман... документи от Бамберг в репродукции" в Изложбена зала "Проф. Димитър Аврамов" в Библиотеката. Може да я посетите от 25.01. до 28. 02.2023 година. На 26 януари от 18:30 часа ще се състои представянето на книгата „Граници“ на Стоян Дамянов. Както шеговито казва авторът, това ще е едно скромно приятелско пийване, маскирано като литературно четене. Извън шегата, смисълът на срещата между автор и читатели е много по-дълбок, а съдържанието на книгата ще развълнува всеки, който се докосне до нея. На 24 февруари от 18:30 часа ще се проведе премиерата на мемоара „Имало едно време в България…”. „... Левски е всичко, за което последователите му го смятали, и напълно заслужавал тяхната лоялност... - Трябва ли да ви говоря за Левски, за да има тишина в класа? Всички ученици ми се усмихнаха... и ми отговориха в хор: - Тъй вярно, другарко МакДермот! Само за Левски! И те го мислеха! Привличането и задържането на вниманието им беше трудна борба за мен, но от време на време имах впечатлението, че поне някои от тях всъщност полагат истински...“. Мерсия Макдермот.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 173
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 166
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

  • 01 Фев 2023
  • 185
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.

На 1 февруари в Бургас отбелязват с възпоменание Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим

  • 31 Ян 2023
  • 441
Националният съюз на репресираните от комунизма в България ви кани на гражданско възпоменание. То ще се състои на 1 февруари, сряда, от 11 часа, при паметника на жертвите на комунизма до Съдебната палата.

АДФИ търси да назначи финансови инспектори в Бургас

  • 31 Ян 2023
  • 383
АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ИНСПЕКЦИЯ е администрация към министъра на финансите. Мисията й е защита на публичните финансови интереси при спазване на принципите на законосъобразност, публичност и прозрачност.