Събитията в кампанията „По стъпките на Апостола“ на БНР Бургас, подкрепена от Община Бургас и РУО Бургас

Кампанията включва радио състезание по история за ученици, конкурс за рисунка на тема „Левски през моите очи“ и кулминацията - концерт на 28 февруари, от 18.00 часа, в залата на Културен дом НХК в Бургас. „Тази година се навършват 150 години от гибелта на един от символите на българската свобода – Васил Левски. Юбилейната годишнина е възможност отново да си припомним и разкрием личността на Апостола, революционната му дейност, значението на неговите идеи и дълбоката им актуалност в нашето съвремие, като стимулираме българското общество за творческо и иновативно осмисляне на делото на Васил Левски, на неговите сподвижници и последователи.“, казват организаторите.   * Конкурс за рисунка на тема: „Левски през моите очи“ Регламент В конкурса за рисунка могат да участват деца на възраст от 7 до 18 г., които са разделени на 3 възрастови групи: - I възрастова група - от 7 до 10 г.; - II възрастова група - от 11 до 14 г. - III трета възрастова група - от 15 до 18 г. Всеки участник има право да участва с една творба. Формат на рисунките: 35/50 см. или 50/70 см. /посоченият размер е без паспарту/ Техника на изпълнение: без ограничения /моливи, пастели, флумастери, водни, маслени бои, смесена техника, колаж/. Творбите се предават в завършен вид с паспарту и опция за окачване. На гърба на рисунките трябва да бъде изписана следната информация: - трите имена, възраст, училище, телефон или e-mail за връзка; Срок за подаване на рисунките: 20.02.2023 г. Адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, БНР Бургас. Награждаване: 28.02.2023 г., 18.00 часа, на концерт в Културен дом НХК. Жури: Добрин Вътев – ДБХ Бургас, Кирил Костадинов - БНР Бургас, Пенка Седларска – изкуствовед, Мариана Рачева - БНР Бургас. Имената на победителите ще бъдат обявени на 24.02.2023 г. Рисунките ще бъдат изложени във фоайето на НХК на 28.02.2023 г.   * Радио състезание „По стъпките на Апостола“, в рамките на предаването „Влез в час с БНР Бургас“ От 12 февруари до 5 март, всяка неделя от 10:00 часа, ще бъдат излъчени 4 издания на предаването „Влез в час с БНР Бургас“, с водещ Георги Янакиев, в които ще се проведе отборно състезание по история за ученици от 9 клас от 4 бургаски училища: ППМГ „акад. Никола Обрешков“, Професионална търговска гимназия Бургас, НЕГ „Гьоте“ или ГРЕ „Георги С. Раковски“, ПГЧ „Васил Левски“. Финалът ще се проведе пред публика на 28.0.2023 г., от 18.00 часа в залата на Културен дом НХК, а в ефир ще бъде излъчен на 5 март, от 10:00 часа. Жури: представители на РУО Бургас, Община Бургас, БНР Бургас и преподаватели по история от съответните училища.   * Концерт „По стъпките на Апостола“ Кулминацията на кампанията ще е на 28 февруари, от 18:00 ч. в залата на Културен дом НХК, където ще се проведе финалът на радио състезанието „Влез в час с БНР - Бургас“, награждаване на победителите в състезанието и в конкурса за рисунка и за финал – концерт „По стъпките на Апостола“, в който ще се изявят любими бургаски таланти.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 66
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 101
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 91
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 130
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 118
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.