« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас освободи 225 паркоместа от стари автомобили през 2022 година

Инициативата стартира още през 2008 година. През изминалата 2022-ра 225 стари коли са премахнати – доброволно или със заповед за принудително преместване (разкомплектоване). Извършени са повече от 350 проверки за изоставени и излезли от употреба превозни средства. Издадените заповеди за принудително преместване са 102 броя. Съставени са 492 констативни протокола за стартиране на процедури, свързани с излезлите от употреба превозни средства. Екоинспекторите от общинския отдел "Опазване на околната среда" осъществяват ежедневна контролна дейност за нерегламентирано замърсяване с отпадъци, включително и излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/ - отпадък по смисъла на §1, т. 1б от Наредбата за изискванията за третиране на отпадъците от моторни превозни средства, а именно автомобили, които нямат заверен стикер за преминал годишен технически преглед повече от три месеца. Собствениците на ИУМПС са длъжни да ги предадат на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване на ИУМПС. За да бъде един автомобил класифициран като ИУМПС, той трябва да отговаря на поне едно от следните условия: - Да бъде със стари регистрационни номера; - Да са минали поне три месеца от датата, на която е следвало да бъде извършен задължителен периодичен технически преглед. - Да се намира на терен общинска или държавна собственост. В отговор на получените в Община Бургас сигнали за изоставени автомобили, екоинспекторите извършват проверка на място и маркират със стикер тези, отговарящи на споменатите критерии. Съгласно изискванията на Наредбата по управление на отпадъците и Наредбата за излезлите от употреба МПС, на техните собственици се дава 14-дневен срок за доброволното им преместване на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване. След изтичане на този срок се извършват съответните контролни проверки. Ако автомобилите не са преместени, следва съставяне на акт за установяване на административно нарушение и издаване на заповеди за принудителното им преместване. За съжаление, законовите срокове са относително дълги и в най-оптимистичния вариант реално принудително преместване може да се осъществи до месец след влизане в сила на заповедта за принудително преместване или около 6 месеца от стартиране на процедурата. При констатирани изоставени автомобили можете да сигнализирате на "Денонощен дежурен телефон на Община Бургас" - 056/84 15 60 (907 218) или на горещия телефон в дирекция "Околна среда" - 056/82 66 59, както и на e-mail: [email protected]

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 271
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 332
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 249
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 320
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 277
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.