« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Младите лекари на Бургас учредиха своя организация, кметът Николов им обеща подкрепа

На събрание с участието на 60 млади лекари от областта, за председател на организацията бе избран д-р Стамен Пишев – кардиолог в УМБАЛ “Сърце и мозък“. Зам.-председател е д-р Диян Господинов – кардиолог в МЦ “Д-р Стайков“. Секретар на секцията стана д-р Павел Минев – специалист по образна диагностика в УМБАЛ Бургас. Всички изброени представители на ръководството на младежката съсловна организация се срещнаха с кмета Димитър Николов и заместника му Йорданка Ананиева, за да се представят и предложат своята подкрепа при провеждане на общинските здравни политики. Кметът прие с удоволствие подадената ръка, поощри инициативността на младите лекари и пое ангажимент организацията им да получава реципрочна подкрепа от местната власт, за да се развива през следващите години. Като точка номер едно, Общината ще осигури помещение за офис. Кметът предложи училищните лекари в Бургас, които също са предимно млади специалисти, да се интегрират в новата структура. Той и гостуващите му медици се обединиха около мнението, че трябва да се установи тясно сътрудничество с Медицинския факултет в университета „Проф. д-р Асен Златаров“. „Повече академизъм в бургаската медицина е една от най-важните ни цели.“, казаха младите лекари. „Предлагам заедно да разработим допълнителна програма за специализации в Бургас. Ще я финансираме ние, защото имаме интерес да привличаме и задържаме повече млади лекари тук. На такива специалисти ще продължим да предлагаме евтин наем в общински жилища.“, каза кметът Николов. По време на срещата в кабинета му двете страни се разбраха да сключат помежду си официално споразумение за сътрудничество, съдържащо конкретни ангажименти. Един от тях ще е съвместното организиране на голям научен форум в града. На Община Бургас предстои да събере екип за бъдещата Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Света Анастасия“. Това е друга допирна точка за бъдещо сътрудничество с Младежката секция към Районната колегия на Българския лекарски съюз. Част от проекта е обучението на екипа в някои от най-реномираните детски болници в Европа. По време на разговора с кмета Николов младите лекари на Бургас представиха част от първите идеи, които планират да реализират. Те искат да си сътрудничат повече в рамките на новото обединение, за да се развиват по-ефективно в професията, да помагат на младите си колеги при тяхната специализация, да организират превантивни кампании за социалнозначимите заболявания, повишавайки здравната култура на хората в областта, да организират научни форуми и други събития.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

От утре паркингът пред УМБАЛ става платен след втория час престой

  • 07 Фев 2023
  • 135
По искане на УМБАЛ Бургас и с решение на местния парламент, от утре, 8 февруари, сряда, паркингът пред новия корпус на болницата ще премине към платен режим на паркиране.

Бургаски деца с увреждания ще могат да ползват целогодишно водна терапия в басейн

  • 07 Фев 2023
  • 127
Общинският плувен комплекс в „Меден рудник“ има два басейна – голям и детски. От 7 до 13 февруари се налага временно да спре функционирането на малкия. Дотогава там ще бъде преместена и монтирана платформата от открития басейн „Флора“.

Бургас ще бъде част от празничната програма по повод 100-годишнината на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

  • 07 Фев 2023
  • 119
В Бургас ще се случат поредица от тържествени събития по повод вековната годишнина на духовното средище на България, първата среща е на 13 март.

Микро, малки, средни и големи предприятия могат да кандидатстват за въвеждане на енергийна ефективност в сградите си

  • 06 Фев 2023
  • 386
Община Бургас продължава да следи за отворени програми в подкрепа на бизнеса и гражданите. Ето една такава. Нека бургазлии бъдат активни, за да привлекат част от средствата на наша територия.

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 702
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.