« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Големи американски ИТ компании представиха възможностите за партньорства с бургаския бизнес

"Благодаря, че избрахте Бургас, за да представите възможностите за партньорство между американските и нашите компании. В града ни офиси и екипи в ИТ и аутсорсинг сектора имат 44 компании. Заетите в тях са над 1600 души, а свободните работни места са над 350. Затова преди 4 години открихме ИТ гимназия, в която основна роля има бизнеса. Тази година завършва първият випуск, който ще осигури на индустрията над 120 подготвени кадри. Използвам трибуната да отправя покана към компаниите, които днес ни гостуват да се присъединят към екосистемата ни, сформирайте екипи и отворят офиси в Бургас", сподели по време на събитието кметът Димитър Николов. "Офисът ни е в София, но искаме да работим и с Бургас. Търсим нови бизнес възможности по няколко причини. Бургас е лидер в ИТ проектите. Бургас привлича инвестиции”, каза Хана Каменетски от Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България. Старши търговското аташе в Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България г-жа Хана Каменетски презентира пред присъстващите в залата на хотел „Приморец“ услугите и програмите на Търговското представителство на САЩ, които представляват интерес за българските компании. Свои презентации представиха ИТ компаниите: Epam, Hewlett Packard Enterprise, ESRI, COMPUTER 2000, Haliant, IBM, Dell Technologies, DXC Technology и Microsoft. Американските компаниите обсъдиха актуални въпроси, свързани с постигане на модерна и устойчива градска среда, инициативи и проекти, от които могат да се възползват местните училища и университети, актуални решения насочени към бургаския бизнес, както и добри примери за установени вече партньорства. На срещата присъстваха ректорите на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет – проф. Магдалена Миткова и проф. Милен Балтов, деканът на Медицинския факултет - проф. Христо Бозов, директори на бургаските гимназии, ученици от Компютърната гимназия в Бургас и представители на бургаския бизнес от различни сектори на икономиката.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 207
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 171
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 393
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 390
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 384
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.