« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Големи американски ИТ компании представиха възможностите за партньорства с бургаския бизнес

"Благодаря, че избрахте Бургас, за да представите възможностите за партньорство между американските и нашите компании. В града ни офиси и екипи в ИТ и аутсорсинг сектора имат 44 компании. Заетите в тях са над 1600 души, а свободните работни места са над 350. Затова преди 4 години открихме ИТ гимназия, в която основна роля има бизнеса. Тази година завършва първият випуск, който ще осигури на индустрията над 120 подготвени кадри. Използвам трибуната да отправя покана към компаниите, които днес ни гостуват да се присъединят към екосистемата ни, сформирайте екипи и отворят офиси в Бургас", сподели по време на събитието кметът Димитър Николов. "Офисът ни е в София, но искаме да работим и с Бургас. Търсим нови бизнес възможности по няколко причини. Бургас е лидер в ИТ проектите. Бургас привлича инвестиции”, каза Хана Каменетски от Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България. Старши търговското аташе в Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България г-жа Хана Каменетски презентира пред присъстващите в залата на хотел „Приморец“ услугите и програмите на Търговското представителство на САЩ, които представляват интерес за българските компании. Свои презентации представиха ИТ компаниите: Epam, Hewlett Packard Enterprise, ESRI, COMPUTER 2000, Haliant, IBM, Dell Technologies, DXC Technology и Microsoft. Американските компаниите обсъдиха актуални въпроси, свързани с постигане на модерна и устойчива градска среда, инициативи и проекти, от които могат да се възползват местните училища и университети, актуални решения насочени към бургаския бизнес, както и добри примери за установени вече партньорства. На срещата присъстваха ректорите на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет – проф. Магдалена Миткова и проф. Милен Балтов, деканът на Медицинския факултет - проф. Христо Бозов, директори на бургаските гимназии, ученици от Компютърната гимназия в Бургас и представители на бургаския бизнес от различни сектори на икономиката.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

От утре паркингът пред УМБАЛ става платен след втория час престой

  • 07 Фев 2023
  • 137
По искане на УМБАЛ Бургас и с решение на местния парламент, от утре, 8 февруари, сряда, паркингът пред новия корпус на болницата ще премине към платен режим на паркиране.

Бургаски деца с увреждания ще могат да ползват целогодишно водна терапия в басейн

  • 07 Фев 2023
  • 129
Общинският плувен комплекс в „Меден рудник“ има два басейна – голям и детски. От 7 до 13 февруари се налага временно да спре функционирането на малкия. Дотогава там ще бъде преместена и монтирана платформата от открития басейн „Флора“.

Бургас ще бъде част от празничната програма по повод 100-годишнината на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

  • 07 Фев 2023
  • 121
В Бургас ще се случат поредица от тържествени събития по повод вековната годишнина на духовното средище на България, първата среща е на 13 март.

Микро, малки, средни и големи предприятия могат да кандидатстват за въвеждане на енергийна ефективност в сградите си

  • 06 Фев 2023
  • 386
Община Бургас продължава да следи за отворени програми в подкрепа на бизнеса и гражданите. Ето една такава. Нека бургазлии бъдат активни, за да привлекат част от средствата на наша територия.

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 702
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.