Бургас насърчава младежи към разделно събиране на пластмасови бутилки

Това ще се случи благодарение на сдружение „BG Бъди активен“ и програма „Младежи за околна среда“ на МОСВ, която тече едновременно в три български града – Бургас, Карлово и Хасково. Като част от нея те ще научат повече за това защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме по забавен и креативен начин чрез инсталациите „Шишеяд“. Програмата има за цел да запознае подрастващите с проблема, свързан със замърсяването, и да ги ангажира дългосрочно с грижата за околната среда. Според организаторите именно това ще положи основата на израстването им като отговорни възрастни. Дейностите ще се случат в партньорство с Община Бургас, „Бургас харесва младите“, Младежки културен център - Бургас, Ученически съвет към Немска езикова гимназия „Гьоте“ и РИОСВ Бургас. Образователните забавления ще следват създадените наръчници от „BG Бъди активен“, наречени „Чисти Игри“. Чрез неформалния начин младежите лесно ще запомнят къде и как да изхвърлят различните видове опаковки, ще научават защо има смисъл отпадъците да се изхвърлят разделно и какъв е процесът на събиране и рециклиране на суровините. Гост-лектор ще е Мирослав Тодоров, който има задълбочен опит в използването на улично и цирково изкуство, екстремни и адаптирани спортове, игровизации и социокултурна анимация като инструмент за активирането на хора при решаването на социални предизвикателства. Заедно с него програмата ще стартира в 13:30 часа в Немската гимназия, а от 15:30 часа на Младежкия дом. Участието е абсолютно безплатно. Добре дошли са деца, младежи, родители и учители, които искат да се позабавляват тематично и да усвоят нови техники и знания.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 289
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 253
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 259
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 452
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 457
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.