« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас насърчава младежи към разделно събиране на пластмасови бутилки

Това ще се случи благодарение на сдружение „BG Бъди активен“ и програма „Младежи за околна среда“ на МОСВ, която тече едновременно в три български града – Бургас, Карлово и Хасково. Като част от нея те ще научат повече за това защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме по забавен и креативен начин чрез инсталациите „Шишеяд“. Програмата има за цел да запознае подрастващите с проблема, свързан със замърсяването, и да ги ангажира дългосрочно с грижата за околната среда. Според организаторите именно това ще положи основата на израстването им като отговорни възрастни. Дейностите ще се случат в партньорство с Община Бургас, „Бургас харесва младите“, Младежки културен център - Бургас, Ученически съвет към Немска езикова гимназия „Гьоте“ и РИОСВ Бургас. Образователните забавления ще следват създадените наръчници от „BG Бъди активен“, наречени „Чисти Игри“. Чрез неформалния начин младежите лесно ще запомнят къде и как да изхвърлят различните видове опаковки, ще научават защо има смисъл отпадъците да се изхвърлят разделно и какъв е процесът на събиране и рециклиране на суровините. Гост-лектор ще е Мирослав Тодоров, който има задълбочен опит в използването на улично и цирково изкуство, екстремни и адаптирани спортове, игровизации и социокултурна анимация като инструмент за активирането на хора при решаването на социални предизвикателства. Заедно с него програмата ще стартира в 13:30 часа в Немската гимназия, а от 15:30 часа на Младежкия дом. Участието е абсолютно безплатно. Добре дошли са деца, младежи, родители и учители, които искат да се позабавляват тематично и да усвоят нови техники и знания.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

От утре паркингът пред УМБАЛ става платен след втория час престой

  • 07 Фев 2023
  • 135
По искане на УМБАЛ Бургас и с решение на местния парламент, от утре, 8 февруари, сряда, паркингът пред новия корпус на болницата ще премине към платен режим на паркиране.

Бургаски деца с увреждания ще могат да ползват целогодишно водна терапия в басейн

  • 07 Фев 2023
  • 127
Общинският плувен комплекс в „Меден рудник“ има два басейна – голям и детски. От 7 до 13 февруари се налага временно да спре функционирането на малкия. Дотогава там ще бъде преместена и монтирана платформата от открития басейн „Флора“.

Бургас ще бъде част от празничната програма по повод 100-годишнината на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

  • 07 Фев 2023
  • 119
В Бургас ще се случат поредица от тържествени събития по повод вековната годишнина на духовното средище на България, първата среща е на 13 март.

Микро, малки, средни и големи предприятия могат да кандидатстват за въвеждане на енергийна ефективност в сградите си

  • 06 Фев 2023
  • 386
Община Бургас продължава да следи за отворени програми в подкрепа на бизнеса и гражданите. Ето една такава. Нека бургазлии бъдат активни, за да привлекат част от средствата на наша територия.

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 702
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.